Instinct @ Forum Palace

Rugpjūčio 1 d., penktadienį, Sporto, pramogų ir verslo centro „Forum palace“ klube „Galaxy“ vakarėlio „InStinct“ rengėjai siūlė susipažinti su mumyse glūdinčiais žvėrimis. Pabandėme.

Pirmoji rugpjūčio diena, penktadienis. Gražus šiltas vakaras. Iš pradžių truputį alaus, kad lengviau būtų laukti, o po to į taksi ir į “Forum Palace”.

Kažkoks specialus darbuotojas su labai specialia šviečiančia liemene, stovintis prie “Forum Palace” požeminių garažų, stabdė visus į viršų pagrindinio įėjimo link važiuojančius automobilius ir įsakmiai sakė tikriausiai visiems tą patį: “Prašom neužtrukt prie durų!”. “Tikriausiai daug žmonių”, instinktyviai pagalvoji. Nors pakilus aukštyn, visai nebuvo aišku, kodėl buvo duodami tokie nurodymai – žmonių prie lauko įėjimo buvo kokie penki… Prie įėjimo į klubą taip pat neteko užtrukti.

Kažkur apie vienuoliktą valandą vakaro “Forum Palace” klubo “Galaxy” salė dar atrodė gan tuštoka. Tik specialiosios paskirties ne tai katytės, ne tai tigriukės stengėsi visaip kaip taisyti situaciją, t. y. kūrė veiksmo ir intrigos atmosferą – “rujojo” visur aplinkui, įteikinėdamos dekoratyvinius ragelius. Tiesa, darbavosi ir vienas kitas specialiosios paskirties juodas–odinis-grandiniuotas šėtonas, keliantis nemažai asociacijų su visais tais nelabai švariais sado-mazo dalykėliais. Ant ekrano virš scenos nuo pat pradžios šliaužiojo gyvatės, lakiojo laukiniai gyvūnai, varlės rijo vabzdžius, primityvių tautų, o gal genčių vyresnieji gyventojai mokino jaunesniuosius šokti ir taip panašiai visą vakarą. Salėje buvo viena kita instaliacija – stilizuoti narvai minėtoms katytėms-tigriukėms ir šiokia tokia “oazė” ant paaukštinimo su vandenėliu, pagalvėlėmis, dekoratyvinėmis palmikėmis ir… žmogaus kaulais. Lengvą latin flavoured percussive house apšilimui “pumpavo” dj Velniaz.

Maždaug pusę dvyliktos žmonių salėje pradėjo akivaizdžiai daugėti, o apie dvyliktą ji jau buvo apypilnė. Būtent tada ant scenos užlipo Inculto ir tikrąja ta žodžio prasme driokstelėjo. Didžiąją dalį darbo atliko vokalistas, akivaizdus grupės lyderis, vilkintis vienu tų šėtono kostiumų. Jam nuotaikingumu ir ryškumu nelabai nusileido ir grupės bosistas, savo apranga ir šukuosena labai jau primenantis klouną iš kažkokio vaikystės animacinio filmuko. Nors ir visi kiti grupės nariai elgėsi tinkamai – visaip kaip judėjo ir maskatavosi po sceną, na o pasirodymui einant į pabaigą ir visiems jau kaip reikiant išsilingavus, trimitininkas suteikė galimybę pasigerėti jo, hm, užpakalio šokiu ir visai padoriais apatiniais.

Grota buvo tikrai smagiai. Kas buvo dainuojama tikriausiai nesuprato didžioji dalis, bet visos tos latin ar pro-latin melodijos yra visada pasiteisinantis dalykas vakarėliuose. Šiek tiek erzino tik vienas dalykas – kiek primityvoki programuoti ritmai, gerokai niveliuojantys kūrinius ir atimantys iš jų dalį to natūralaus gyvumo ir svingo. Na o tie trumpi intarpai, kai grupės beatamakeris buvo paliktas pats sau, vertė prisiminti 90-ų pradžios dar nelabai brandžią elektroniką. Tiesa, buvo ir viena visiška kvailystė – kokie tai sukaktuvininkių sveikinimai ir dar ne vieną kartą. Pasijutome kaip kokiame restorane ar “Brodvėjaus” tipo pube, bet tikrai jau ne kaip į euro standartus pretenduojančiame klube. Dar kad būtų kokio grupės nario šventė… Nors šiaip viskas buvo, kaip ten jie net du kartus dainavo, “Pure Sensation”.

Po Inculto dviejų valandų ir dviejų dalių su pertrauka plius trumpas bisas pasirodymo ant scenos užlipo gerai visų pažįstamas dj Dr. Pepe ir užgrojo savo įprastinį daugiau ar mažiau žinomo house setą. O mes ką? Daugmaž numalšinome penktadieninius linksmybių instinktus. Po truputį alaus, kad nebūtų liūdna išeiti, į taksi ir namo.