METRO FEST

Vilniaus senamiestyje įsikūrusi nuostabi „Arkos“ galerija vienai nakčiai pavirs didžiausia pasilinksminimo vieta Lietuvoje. Pačios METRO ištakos siekia dar 1999-uosius, kai vilniečiui DJ Astralui kilo mintis organizuoti, vakarėlių seriją, skirtą elektroninei šokių muzikai. Pirmasis renginys, įvykęs 2000-ųjų žiemą, sulaukė daugybės teigiamų atsiliepimų ir tai buvo akstinas tęsti renginių seriją bei kelti renginio lygį. Ilgainiui METRO tapo tikru elektroninės muzikos festivaliu, apjungiančiu beveik visus pagrindinius šokių muzikos stilius. Šių metų METRO žada būti įspūdingiausias per visą seriją: dvidešimt du DJai, keturios veiksmo salės – to Vilnius nematė jau keletą metų. Renginyje pasirodys geriausi Lietuvos drum‘n‘bass, techno, minimal bei trip-hop DJai, kuriems talkins svečiai garsūs svečiai iš Didžiosios Britanijos bei Graikijos.

Drum‘n‘bass salėje – pikčiausio drum‘n‘bass demonai

Drum‘n‘bass salėje Visų muzikos gerbėjų akys turėtų būti nukreiptos netgi į du svečius iš Didžiosios Britanijos. Įspūdingai atrodantis DYLAN jau antrą kartą lankysis Lietuvoje. Savo pasirodymo metu jis pristatys naujausią „Tech Freaks“ įrašų kompanijos albumą „Destruction Ritual“, kuris parduotuvėse pasirodys likus penkioms dienoms iki renginio.
Kartu su ilgamečiu draugu B-Key Dylan savo karjerą pradėjo piratinėje Londono radijo stotyje. Dėka naujausios muzikos ir subtilaus humoro, jo vedamos laidos tapo legendinėmis, o pats Dylan išgarsėjo kaip puikus DJ. Sekantis Dylan Hilsley žingnis buvo į savo studiją, kurios produktus vakarėlių lankytojai priima labai teigiamai, o Dylan prokšteles pradėda leisti tokios garsios įrašų kompanijos kaip Metalheadz, Renegade Hardware bei Moving Shadow. Bendri projektai su Technical Itch, Friction, Paradox, Robyn Chaos, Loxy, Keaton dar labiau sustiprino Dylan, kaip itin sunkaus drum‘n‘bass, kūrėjo reputaciją.
Tuo metu, kai jo nuosava įrašų kompanija „Freak“ parduoda vis daugiau plokštelių, Dylan dirba rezidentu „Renegade Hardware“ vakarėliuose klube „The End“ bei keliauja po visą pasaulį reklamuodamas naujausią albumą „Destruction Ritual“.
Pirmą kartą per visą METRO istoriją renginyje pasirodys mergina DJ-ja. Drum‘n‘bass salėje plokšteles suks „Anger Management“ DJų agentūros įkūrėja „Faith In Chaos“ narė Robyn Chaos. Dabar Robyn perteikia piktą drum‘n‘bass visam pasauliui, o jos įkurtoje vakarėlių serijoje „Therapy Sessions“ ir visai Didžiąjai Britanijai.

Gyvas minimal tėvo iš Graikijos pasirodymas

Visiškai kitaip minimal salėje skambės gyvas graiko pasirodymas. Fluxion – tai 31 metų graikas Konstantinos Soublis. Tiems, kad domisi minimal muzika, šio atlikėjo pristatinėti nereikia. Jis yra ne ką mažiau garsus nei žymusis vokiečių Chain Reaction leiblas, kuriame Fluxion išleido du savo albumus ir krūvą singlų. Konstantino muzika dabar jau yra tapusi minimal techno sinonimu ir lyginama su tokiu grandų kaip GAS, Porter Ricks, Plastikman ar Maurizio darbais. Virbant Forms (Chain Reaction, 1999) ir Virbant Forms II (Chain Reaction, 2000) albumai pelnė jam pasaulinę šlovę, kurios nenutraukė ir paslaptingas šio kultinio leiblo dingimas iš rinkos – Fluxion 2000 metais įkūrė savo Vibrant Music leiblą. Šis leiblas tapo gilios ir gražios minimal muzikos Meka, kuriame Konstantinas ir kiti atlikėjai leidosi savo plokšteles ir albumus. Reklamuodamas savo įrašų kompaniją, jis 2001 metais išleido albumą Spaces, kuris nustebino ne vieną jo muzikos mylėtoją – jame vyravo tik tamsios ambiento tekstūros, persismelkusios Fluxion kokybe. Vis dėl to, minimal muzikos jis neapleido – tą galėsite išgirsti patys Metro 2004 festivalyje.

Gausus garsių lietuvių sąrašas

Visose keturiose salėse atstovaus turbūt geriausi savo stilių atstovai Lietuvoje. Iš drum‘n‘bass
salėje Dylan bei Robyn Chaos talkins ragga jungle meistrai RedMan bei Nuits, visiems puikiai žinomas DJus bei renginių organizatorius Astralas ir bene seniausias Lietuvos drum‘n‘bass DJ Emery. Prie garsiojo graiko Fluxion minimal salėje prisijungs netleiblo įkūrėjas Walkman, puikus minimal DJ Eric Orange, taip pat noid, Esse ir Mookid, kuris savo programą atliks gyvai. Techno salę okupuos didžiausių šio stiliaus propaguotojų Lietuvoje Techstylism komandos nariai Hallucin, Pagalve bei Daimon, prie kurių prisijungs sunkiausio techno atstovas Android. VIP salė, kuri bus skirta poilsiui, gros rami trip-hop bei downtempo muzika, kurią lankytojams pristatys tokie artistai kaip prAnza, Sleeper, tik savo kūrybą gyvai grojantis vilniečių duetas eXitLabel, Pop X bei Erichas.