2004 December

SKARAMOUCHE – Never Ever Touch

Prieš kelis metus 9 muzikantai su skirtinga praeitimi susirinko po vienu stogu ir pradėjo kurti savo džiazuojantį ska pasaulį. Daugelis jų jau buvo groję kitose grupėse, o grupės branduolį sudarė Ciuricho grupės Peek-A-Boo nariai. Todėl nieko nuostabaus, kad jau po metų Ciuricho ir jo apylinkių klubų lankytojai šoko pagal kokybišką akademinį off-beat su rocksteady, jazz, rock, pop prieskoniais.

OUT OF CONDITION – Perceiving Symptoms of a Dying Conscience

Albumas prasideda panašiai kaip vienas Metallica gabalų, kai jie dar grojo savo “trešą”. Kilo tokia mintis ir skaitau pranešime spaudai: “Viskas prasidėjo ’90-aisiais, kai Frank ir Thomas nusprendė išmokti groti taip, kaip Metallica ir Sepultura.” Vadinasi, pavyko :) Vėliau vaikinai susidomėjo pankroku, todėl natūralu, kad sudėjus metalistų profesionalumą ir kompozicines savybes su pankroko energija ir pažiūromis, OUT OF CONDITION atsidūrė hardcore lentynoje.

GREEDY BEES – A Lifetime for the Disappoinment

1997-ųjų rugpjūtį Saarbriukene (Vokietija) “godžiosios bitės” susimetė į spiečių ir pradėjo dūgzti kažką panašaus į tai, kas vadinama skacore. 2003-ųjų rudenį jie įrašė 10-ies gabalų albumą, kurį tik po daugiau nei metų išleido šveicarų kompanija “808 rec.”, globojanti jaunas grupes. […]

Bažnyčia trokšta tarnauti visuomenei

… po to dar papasakoja, jog šį laukimo kupiną vakarą gerų metų, ramybės ir palaimos vieni artimiesiems linkės prie šventinio Kūčių stalo besidalydami kalėdaitį, kiti ramybėje, tyloje ir vienatvėje nubrauks ašarą prisimindami toli esančius ar į Amžinybę išėjusius brangius žmones. Visi susimąstys, kuo praėję metai buvo džiugūs ir kas širdyje pasėjo nerimą.

Cunamis prarijo švedų pankrokerį

Švedų pankroko grupės NASUM vokalistas dingo be žinios, kai Pietryčių Azijos pakrantėse praūžė cunamis. Muzikantas Mieszko Talarczyk ir jo mergina buvo apsistoję netoli salos Phi Phi kranto įsikurūsiame kartoniniame namelyje, kuris vėliau buvo nuplautas cunamio. Mergina galų gale atsidūrė ligoninėje, […]