Eurovizijos nacionalinės atrankos finalas @ Siemens arena

Tik grįžus iš Viduržemio jūros kurorto, Vilniaus pusnynai atrodo keistai. Ypač kai pro juos bėga šimtai labai jaunų žmonių, kurie visi veržiasi į didelę skardinę dėžutę, pavadinta “Siemens” arena. Užsukome tenai ir mes…

Reikia pripažinti, kad ant didelės scenos neblogai atrodė visa plejada šiaip egzotiškų atlikėjų. “Eurovizinį” formatą atitiko Artas, Aistė Pilvelytė, taip pat kiek haliucinogeninis kolektyvas DOVĖ. Buvo ir daugiau linksmų bei liūdnų momentų – sulaužyta popatlikėjos iš Ventspilio koja, Morlencas su didele dūda ir panašiai… Jau nuo pat ryto vyko dviejų žiniasklaidos frontų žodinės peštynės, kuri “turistinė” daina yra geresnė.

Be abejo, “Eurovizijos” konkursas nėra ta vieta, kur ant scenos pasirodys naujasis Džimis Hendriksas ar Tomas Bangalteris, todėl didžiąją laiko dalį praleidome “BMW bare”. Iš tikrųjų čia atėjome daugiausiai pasižiūrėti, kaip seksis ant didžiosios scenos vienai debiutuojančiai grupei iš Naujosios Vilnios. Sekėsi, reikia pripažinti, visai neblogai, netgi etapiškai – trubaduriškai… Būtų malonu, kad Vilniaus meras ne tik savo bloge “gravelius” girtų (siurrealizmas kažkoks, beje:), o skirtų daugiau dėmesio tokios Vileikos kultūros ugdymui, galimybei grupėms ten koncertuoti ir panašiai. Nes tie vaikiai to verti.

Konkursą laimėjo “Bremeno muzikantų” stilistiką pasirinkusios praėjusio dešimtmečio žvaigždės, su prekės ženklu “LT United”. Vienu momentu tikrai atrodė, kad vienas iš jų vaidina asilą, kitas – kiaulę, dar trečias – beždžionę… Vakarą baigė beveik jų bendraamžiai iš Moldovos, parodę, kas yra rokas, energija, čigoniškas užsidegimas ir dar nežinia kas. Kai ZDOB SI ZDUB pabaigai užgrojo KINO koverį “Videli noč”, net ir mes, šiaip privengiantys rusroko, bandėme dainuoti kartu:)

Taigi, pamatėme, kas yra didelė, (beveik) pripildyta salė, šviesos, garsas… Tikėkimės, kai kitą kartą apsilankysime “Siemens” arenoje ten bus dar daugiau geros muzikos, o ne vien provincijos teatro.