HARDDISKAUNT – La Buena Y La Mala Onda

Italai “atlaikė” Turino olimpiadą ir neseniai išsirinko naują valdžią bei suėmė nepagaunamą kosa nostra mafijozą. Tiesa, futbolo Čempionų lygoje jų klubai nieko ypatingo neparodė, tačiau turbūt tikisi reabilituotis per Pasaulio čempionatą.

Kokie stereotipai apie italus? Vaikinai – juodbruvi mamyčių sūneliai, siekiantys įsitempti į lovą kiekvieną “čikitą”, o merginos – figūringos tamsiaplaukės žemo balso manekenės. Žinoma, mada ir stilius – pirmoje vietoje. O kaip italų muzika? San Remo festivalio šlovė jau seniai išblėso, tiesa, pastaruoju metu šiokį tokį revival išgyvena žymusis italo disco.

Stiliuką ir itališkos estrados tradicijas palaiko ir grupė HARDDISKAUNT iš Italijos-Šveicarijos pasienio regiono Lago Maggiore. Pasirodo, 7 vaikinai groja jau 10 metų, tačiau jų pirmieji du albumai buvo išleisti tik vietinėje rinkoje. Trečiąjį jų darbą apsiėmė išleisti vokiečiai “Elmo rec.”, turintys gerų ryšių visame ska pasaulyje.

Albumas buvo įrašytas Italijoje, o “suvestas” Meksike žinomo britų reggae/dub prodiuserio Kevin Kearney ir NY Ska Jazz Ensemble klavišininko Peter Truffa.

Grupė nesistengia išsilaikyti viename stiliuje, todėl įraše girdėti įvairiausių stilių puokštė: reggae, funk, dub, punk, swing, surf, latin ir netgi tradicinis italų folkas. Savotiškos intrigos suteikia ir italų kalba.

Prisipažinsiu, man nelabai patinka lotynų muzika. Subjektyviai ir be jokio pateisinimo, todėl ir HARDDISKAUNT, nepaisant kelių tikrai gerai kompozicijų, neužveža iki galo. Gal man, kaip šiauriečiui, neįtikinamai skamba tas optimizmas ir linksmumas, įvilktas į ganėtinai estradines aranžuotes? Žinau, kad nemažai žmonių būtent šių savybių ir tikisi iš ska/reggae muzikos, todėl turėtų patys pasiklausyti italų. Ir gal grupė sugebės išgauti gerų nuolaidų iš klausytojų.