Kauno pilis – tavo rankose

Kaunas pradėjo busti iš ilgo miego ir sąstingio, bent tai pastebėdavo dalis
kauniečių. Kai ne viena renginių organizatorių grupių sugebėdavo sutraukti žmones iš visos Lietuvos į sąstingio miesto vakarėlius. Jiems vis dažniau pasirenkamos netradicinės vietos, kaip Dramos teatras, įvairūs barai, atviros terasos ir panašiai…

Ne išimtis buvo ir “Kauno pilis”, plačiai pareklamuotas renginys, su “išpūstais” straipsniais įvairiuose portaluose. Sukėlė kalbas. Viena pusė kalbėjo, kad bus didelis nesusipratimas, kita pusė tikėjosi revoliucijos Kaune.

Būtų juokinga, jei nebūtų graudu… bet Kaunas dar kartą “pateisino” savo vardą. “Išpūsti” pranešimai spaudai ir to pasekoje pasirodę straipsniai lyg oro burbulas subliuško, tik priėjus prie įėjimo. Jau tada matėsi renginio organizacijos spragos, pradedant svečių sąrašu ir personalo kultūros lygiu, baigiant renginio apipavidalinimu, kuris asocijavosi su kalėdine mokyklos diskoteka.

Į renginį susirinko tikrasis Kaunas, pažiūrėti kas bus čia bus. Nejauki atmosfera, nemalonūs žmonės ir prasta organizacija…. Nes renginio pradžioje buvo daugiau smalsuolių, nei po ketverto valandų, kada buvo galima tikėtis vakarėlio kulminacijos.

Pagailo didžėjų, jie tikrai verti daugiau… vienintėlio DJ Mantini salėje, kur karaliavo užvedantys hip-hop ritmai, vyko kažkas bent truputį panašaus į vakarėlį. Bet Mantini piktas veidas pasakė daug. Trečiojo aukšto salę, su nuostabiu vaizdu į Kauno senamiestį, bandė šildyti Odry B su lengvo house ritmais , tačiau ten galima buvo sutikti tik keletą žmonių. Jie sėdėjo ten gurkšnodami alkoholį. Rūsyje, kuris turbūt labiausiai patiko vakarėlio lankytojams, tradicijas išlaikė Andy Lau ir Kastis Torrau grodami progresyviąją muziką.

Renginio organizatoriai, Turizmo ir Informacijos Centras, toli gražu nesurinko tų 300 žadėtų žmonių ir sausakimšų salių, kaip teigė visuose straipsniuose. Galima drąsiai daryti išvadas, kad dėl netinkamų organizatorių… Kaunas vėl apsijuokė.