ĮVAIRŪS ATLIKĖJAI – Pasidaryk pats sampler vol.2

Pavadinimas viską pasako – tai Vilniaus pogrindinio leiblo pristatomasis leidinys su atlikėjais, jau grojusiasi ar dar grosiančiais Lietuvoje. „Pasidaryk pats“ – yra vieno žmogaus (beje, dainuojančio grupėse Sloppy Livin’ ir Lenino pr.) iniciatyva, pastaruoju metu leidžianti beveik visas Vilniaus underground’o grupes. Tas pats žmogus organizuoja ir koncertus, todėl šis rinkinys naudingas susipažinimui su grupėmis arba atgaivinti prisiminimus apie koncertus.

29 atlikėjai, užpildantys beveik 80 minučių garsų, atidunda iš įvairių Europos kraštų nuo Rusijos iki JAV ir Australijos. Visa tai už ne daugiau kaip 5 lt – tokia reali CD kaina, kai atsisakoma daugybės tarpininkų gamyboje ir pardavime. Žinoma, atlikėjams už tai nemokama, tačiau jie gauna sutartą rinkinio kopijų skaičių.

Kiekvienas čia ras sau tinkamų garsų, nes stiliai varijuoja nuo linksmo ir lengvo ska iki sunkaus ir triukšmingo hardkoro (ne hardroko!). Tai ir rinkinio privalumas ir trūkumas, kai norisi vieningesnės atmosferos. Galima būtų sakyti, kad vyrauja melodingas skate pankrokas ir ska/punk. Bet kuriuo atveju, jis tinkamas draugų kompanijoje važiuojant į kokį festivalį Latvijoje ar Lenkijoje. Pagrindinis rinkinio privalumas, kad viename diske surinkta beveik 30 atlikėjų, kurių pavadinimų daugeliu atvejų net negirdėjai – puiki pažintinė priemonė su pasauliniais požemių garsais. Argi neįdomu, kad groja Iszonyat iš Vengrijos arba Infrakt iš Jugoslavijos? Savo sunkiai apibūdinama muzika išsiskiria australai Baseball, prieš kelis matyti gyvai „Green“ klube. Tiesa, dažnu atveju nežinomi atlikėjai pasižymi paprasčiausia nekokybe ir neįdomumu. Ieškok „Pasidaryk pats“ leidinių koncertuose arba kreipkis į juos tiesiogiai www.pasidarykpatsrec.ten.lt.