Il sole della notte

Jis važinėja motoroleriu, atrodo kaip ką tik po „Miami Vice“ filmavimo ir groja muziką, kuri įkūnija meilę, aistrą ir seksualumą. Jei Lietuvoje būtų teikiami kokie kasmetiniai „diskasukių“ apdovanojimai, aš balsuočiau už Martin Virgin „Breakthrough“ nominacijoje. Ir net jei apdovanojimą įteiktų fėja Rusytė, ji vis tiek nublanktų prieš jo žavesį.

Kaip atsidūrei Vilniuje?

Į Vilnių atvažiavau po dvylikos klasių. Mokiausi kultūros vadybą konservatorijoje, bet nieko iš to neišėjo. Turbūt negaliu sakyti, kad visa ta Vilniaus dvasia kažkaip mane pakeitė ar įkvėpė, nes jau Druskininkuose lankiau muzikos mokyklą, o nuo penkiolikos pradėjau prodiusuoti. Mieste buvo tokia roko grupė PRIEŠ SROVĘ, kuri po kurio laiko skilo ir kai kurie jos nariai perėjo prie elektroninės muzikos. Jų dėka ir pamačiau kaip kuriama muzika.

Tėvas parnešė iš darbo seną 486 kompą. Taip viskas ir prasidėjo – turėdamas tą aparatą, pardaviau antikvarines šeimos relikvijas ir nusipirkau garso plokštę. [juokiasi].

Pirma pradėjai prodiusuoti, o tik vėliau groti? Ganėtinai neįprasta…

Pradėjau groti mokyklos diskotekoje, bet tada dar nesupratau gerai, ką aš noriu groti, o prodiusuota muzika visada turėjo polinkį į disco, jazzy housą. Muzikos mokykloj grojau fleita, tai kartais pats paimprovizuodavau.

Rimtai į grojimą žiūrėti pradėjau atėjus visai electro bangai – atradau acid skambesį, jis man parodė, kad viskas sukasi ir viskas atgimsta. Užsikabinau, pradėjau klausyti ir domėtis. Supratau, kad tai galėtų būti nauja pas mus. Taip ir prasidėjo mano didžėjavimas.

Druskininkuose šokama gan dažnai ir aktyviai. Tradicijos?

Kai aš augau, ten papūtė geri vėjai ir atsirado tokių žmonių kaip Saulty, kurie pasėjo kažkokią sėklą, iš kurios kiekvienais metais kas nors išauga. Tokie pavyzdžiai būtini, nes be jų nėra pradžios.

Kai buvau dar mažas, į Druskininkus atvažiuodavo DJ Saga, kuris tuo metu buvo didelis autoritetas. Šokių maratonai, kuriuose buvo grojama tik elektroninė muzika, buvo kažkas visiškai nauja. Tai įkvėpė.

Kada supratai, kad italo disco – tavo skambesys?

Kažkaip niekada nesakiau, kad užaugęs noriu būti didžėjumi. Taip išėjo, kad įrašiau miksą – tiesiog norėjau parodyti draugams savo muziką. Sakė, jiems patiko. [juokiasi].

Kokias emocijas tau sukelia italo disco?

Ji labai „užveda“ mane. Šiaip jau yra daug italo, kuris man nepatinka, nes yra labai išvedžiotas ir nusaldintas. Bet visada yra viduriukas, leidžiantis atrasti naujus dalykus, tarkim cosmic disco.

Kokią muziką klausai duše?

Mane įkvėpimas dažniausiai pagauna naktį. Būna, kažką kuri, lipdai, o ryte, pamiegojęs porą valandų, tiesiog perklausai, kaip tai skamba. [juokiasi]. Šiaip dar patinka deep house ar nu disco.

Pažiūrėjus į tave, atrodo, kad gyveni visa ta kultūra. Taip ir yra?

Gal ir galima…iš tikrųjų, įdomu stebėti, kaip viskas atgimsta – mada, muzika – History‘s Repeating [juokiasi].

Kokiu intervalu, tavo nuomone, tai vyksta?

Kas dvidešimt metų kažkur. Gal daugiau. Kas bus dar po dvidešimties metų? Matau, kad dabar vėl ateina acid banga. Galvoju, kad būtent tai greitu metu bus labai populiaru.

JAZZANOVA nesenai įrašė kompiliaciją „Computer Incarnations for World Peace“. Kaip manai, tai 80-ųjų muzikos grįžimo ar labiau prodiuserių skonio įrodymas?

Ir taip, ir taip. Šiuo metu visa ta kultūra yra išties aktuali.

Ar Lietuvos klubinė kultūra vis dar atsilieka nuo Vakarų?

Na, masių skonis čia tikrai skiriasi. Žmonės gali pasirinkti pagal skonį, tačiau tas atsilikimas išlieka. Kiek metų atsiliekame? Na, geriausi matomi mūsų klubai – „Gravity“, „Woo“, „Exit“ veža vardus, kurie viršūnėse buvo prieš porą metų. Aišku, vienareikšmiškai taip sakyti negalima, nes kartais pakviečiami ir visai „švieži“ veikėjai.

Gal pats žadi imtis inciatyvos kokios?

Minčių buvo ir yra, bet kol kas nenorėčiau atskleisti planų.

Grojime svarbiau technika ar „gabalų“ parinkimas?

Abu dalykai svarbūs. Žinoma, viskas priklauso nuo to, kokią muziką groji.

Trys žodžiai apie italo disco.
[ilgai galvoja] Matai kaip… [juokiasi].

Kas tau yra geras vakarėlis?

Matyti šokančius žmones, jų emocijas. Svarbu, kad šoktų ne dėl noro būti madingam ar panašiai, nes tokie žmonės labai atsibosta.

O lieka laiko kitiems pomėgiams?

Dabar tai nelabai, tik darbas, muzika, miego šiek tiek…Savaitgalius mėgstu leisti gamtoje.

Nuotraukos iš autoriaus archyvo / SELMUNDO photography