Few Nolder šventė “Planet Mu” gimtadienį

Rugsėjo pabaigoje elektroninės muzikos irašų leiblas “Planet Mu” atšventė savo 10 metų gimtadienį. Ta proga taip pat pasirodė jubiliejinis 200-tasis įrašas – dviguba kompaktinė ir riboto tiražo vinilinė plokštelės, kuriose galima rasti tiek nuolatinius “Planet Mu” atstovus kaip kad Darqwan ir Ceephax, Boxcutter, Venetian Snares, µ-Ziq, Luke Vibert, Milanese, Neil Landstrumm, Benga; susipažinti su visai naujais veidais, tarp kurių: iTAL tEK, The Doubtful Guest ir FFF bei išgirsti leiblo senbuvių išskirtinių bendrų projektų: Hellfish su Shitmat ir Syntheme su Chevron.

Ir tai ne vienintelė šventė, nes beveik tuo pačiu metu “Planet Mu” leiblo bosas Mike Paradinas, dar žinomas kaip elektroninės muzikos pionierius µ-Ziq, atšventė savo 36 metų gimtadienį. Ta proga praeitą penktadienį Londone buvo surengtas uždaras vakarėlis.

Į gimtadienį Londono “Elektrowerkz” klube buvo sukviesti Mike Paradinas šeimos nariai, draugai, leiblo kolegos. Vakarėlio metu su savo muzikinėmis programomis pasirodė būrys atlikėjų, tarp kurių buvo “Planet Mu” atstovai Milanese, iTAL tEK, pats Mike Paradinas bei ne kas kitas ogi Lietuvos techno scenos vinis Few Nolder.

“Man tai tikrai buvo labai netikėta. Net nesitikėjau, kad šis legendinis elektroninės muzikos leiblas atkreips į mane dėmesį” – įspudžiais dalinosi Linas “Few Nolder”. “Ir štai aš sulaukiu pasiūlymo iš pačio Mike Paradinas sėsti į lėktuvą ir sugroti setą jo gimtadienyje! Esu labai dėkingas žmonėms, kurių dėka Mike ausis pasiekė mano sukurti garsai.”

Galima nesunkiai suprasti, jog Few Nolder atsidūrė Londone ne dėl tų pačių priežasčių, dėl kurių Tiesto buvo kažkada pakviestas sugroti olimpinių žaidynių atidaryme Atėnuose. Ir nors pats Linas neišdavė apie ką su Mike Paradinas jiedu kalbėjo kitos dienos popietę prie tamsaus elio pintos, tačiau prasitarė, jog tikrai puikių žinių galime tikėtis dar šį rudenį.