Kalėdų karštinė arba ką veikti, kai jas būtinai reikia švęsti.

…ir dar negana to lieki Vilniuje….

Tie, kas atsivertė savo kalendorius – ir per neapdairumą šiemet nepaskelbė Šv. Kalėdų be dovanų (ką aš sėkmingai laiku padariau), gailėkitės, arba Jūsų pačių labui, bent jau pamaloninkite draugus kitokiomis dovanomis: pvz. savo gamybos pyragais, keptomis vištomis arba kubilais punšo…

Kam tiek namuose vartojamų dalykų? Skaitykite toliau, nes, pasirodo, pagaliau, šiemet, ilgasis švenčių maratonas galios ne tik ofisų darbuotojams, bet ir paprastiems bliūdų nešiotojams (sklinda gandai, kad šiemet Kalėdas turės galimybę švęsti, t.y. išilsėti, net MAXIMA darbuotojai – šito žemė Lietuvos dar nėra mačiusi!!!)

Važiuojam

Patarimai tiems, kam Kūčių vakaras yra tragedija, praleista su giminėmis ir artimaisiais, arba tų giminių iš viso nėra, na ar maža ką…Jūs esate žydas, provoslavas ar tiesiog ateistas, ir visuotines išeigines norite panaudoti pagal paskirtį. Jūsų dėmesiui ribotos vietos Vilniaus mieste, kur galite gauti pavalgyti:
Cozy– žada duoti valgyti ir dirbti visą dieną.
Balti drambliai– (iki po pietų), čia tuo atveju, jei vis tik norite pasninkiškai užkąsti vidury dienos (Nes, žinoma, dar bandysite surasti last minute dovanų…).
Kitos mistinės ir ne tik vietos: Transilvanija (iki 18.00 val.), Zoe‘s Bar Grill ( iki 17 valandos), o daugiau iš pakenčiamo maisto vietų Kūčių dieną veiks – nieko.

Taigi nuoširdžiai siūlau susitaikyti su giminėm ir artimaisiais ar prisijungti prie katalikų, godžiai kemšančių namuose.

Pūčios

Jei jau pavalgėte ir vis dar maža, o pagaliau ir draugai nusirideno nuo Kūčių stalo, siūlau pereiti prie Pūčių (pavadinimas gali būti patentuotas, tikiuosi, manęs niekas nepaduos į teismą už tai). Taigi, n metų iš eilės, būrys bendraminčių renkasi legendiniame pube „Prie universiteto“ ( ten visada Kūčių vakarą duoda išgerti ir prisigerti). Pūčių konceptas yra paprastas – reikia išgerti būtinai dvylika skirtingų alkoholinių gėrimų. Jei nenorite patekti į senų vilkų kompaniją, vietos Vilniuje, kur dar galima tai mėginti padaryti ( dvyliktas gėrimas turi būti “Long Island”, na ir šiaip be to būna jau uoj nelengva):
Briusly– (dirbs nuo 21.00 iki 2:00 valandos – specialiai Pūčioms, be jokio maisto)
Cozy– (regis, su maistu ir iki bile kada).
Pasirinkimas tikrai graudžiai ribotas. Patikėkit, apskambinau pagrindines Vilniuje duodančias išgerti vietas – visi valgys namuose ir gerti neduos. O gaila.

Stebuklų metas

Vėliau išaušta Kalėdos, stebuklų metas. ATTENTION PLEASE. Šiemet pirmi metai, kai net „Maxima“ nedirbs. Gaivinančiais ir jėgas atstatančiais gėrimais, būtinai pasirūpinkite iš anksto. Tie, kas tikisi atsigaivinti, siūlomos altruistų, naivuolių (kad bus klientų) ir bedievių laukiamos ir dirbančios vietos Vilniaus mieste. Sąrašas galėtų tikrai stebėtinai ilgas, nes beveik visos maitinimo ir gėrimo įstaigos darbuosis, tiesa, dauguma nuo 17.00-18.00 val. Barai veiks kaip savaitgaliais, kai kurie paskelbė, kad darbuosis iki paskutinis lankytojas išeis. Na, o šiaip, jei jau visai badas:
Dubliner– (jie net tikras angliškas Kalėdas siūlo už 50.00 Lt; kalakutas and stuff)

.Be anksčiau paminėtų vietų, kurios dirbs per kūčias, aišku dirbs ir per Kalėdas, noriu išskirti super jaukią naują vietą (tik jeigu Kalėdų senelis vietoj dovanų atbešė pinigų), naujas baras BoBO–. Savininkai tie patys kaip ir „Blusynės“, tik tris kartus mieliau, jaukiau viskas viduje, o kainos deja deja yra kaip ir prieš tai paminėtoje vietoje. Dirbs nuo 17.00 val., jus pasitiks juodaodis barmenas, kalbantis lietuviškai geriau nei didesnė dalis tikrų lietuvių, gausybė gero vyno, geros muzikos ir gardaus maistelio. Tai kažkas kito, bet tikrai ypatingo.

Keturios pusės

Vakaro startas (tiems, kas neišbandė Pūčių) siūlo pasklisti į visas keturias puses.
Pusė numeris vienas: Tamsta– ir live sexy Mantas. Vienišoms merginoms ir ne tik.

Numeris antras: Neatsimenu Kalėdų be Gravity–. Visada dirba, visados pilna. Šiais metais kalėdų seneliai bus amžinai vieninteliai Nesakyk Mamai– Vakarėliai, po kurių, net geriausiai draugei niekas nepasakoja, kas kur ir su kuo nutiko. Pasimėgaukit…

Numeris trečias: nauja, šviežia ir prabangu- kitokioms Kalėdoms; klubas Pacha Vilnius– su Pete Herbert–, o vieta aišku yra Vilniaus vartai, kurių neatrasti neįmanoma.

Na ir pasklisti į ketvirtąją pusę, neieškant prizų siurprizų, o tik savotiškai tapusios mielos klasikos, lėkit bėkit į Boogaloo , kviečiu į Muilo fabriką–. Domėkitės plačiau forumuose, arba tiesiog meskit kalėdinius burtus, kur ir kada reikia ar norisi būti…

Linksmų Šventų. Gal kur susitiksim.