Tarptautinis video festivalis Bochume kviečia vaizdo menininkus

Call for Entries #18

Tarptautinis video festivalis Bochume pradeda nauja sezoną. Iki 2008 m. vasario 3 d. laukiami nauji darbai tarptautiniams videofilmų ir VJ pasirodymų konkursams bei vaizdo instaliacijos festivalio ekspozicijai.

Bochumo video festivalis – tai renginys ir konkursas įvairaus pobūdžio audiovizualinei kūrybai, skatinantis eksperimentuoti ir vystyti naujas video meno formas.

Laukiama įvairių žanrų bei jų junginių kūryba: experimental / documentary / music / narrative.

VJ-contest – ypatinga šio festivalio programa, kurioje atrinktos penkios geriausios VJ komandos kartu su savo DJ turės galimybę pusės valandos bėgyje pademonstruoti savo veiklos koncepciją publikai bei žiuri. Kitoje festivalio dalyje, vakarėlių metu, VJ komandos kartu galės eksperimentuoti laisvesnėje atmosferoje.

Festivalio metu nuolat veiks atrinktos geriausios vaizdo instaliacijos. Be tarptautinio konkurso filmų taip pat bus galima aplankyti specialiąsias vieno žanro programas kaip MusikVideo ar Dokumentary Special.

Festivalyje taip pat galima dalyvauti įvairių Vokietijos bei kitų šalių medijų žinovų prezentacijose. Taip įvairioms medijų sritims suteikiama platforma, tinkama naudotis visiems festivalio dalyviams bei lankytojams.

Reikalavimai:

  • darbai privalo būti sukurti tik video technika: filmai, kurti 8 mm, 16 mm ar 35 mm juostų kameromis konkurse dalyvauti negali;
  • darbus reikia atsiųsti kartu su dalyvio anketa (entry form), kurią rasite internetinėje festivalio svetainėje;
  • siunčiami vaizdo filmai neturėtų peržengti 35 min. trukmės;
  • visų kalbų filmams privalomi titrai anglų kalba;
  • dalyviai VJ konkursui turi pristatyti apie 30 min. demo-liveset, įrašytą DVD arba VHS juostoje (PAL).

Tarptautinis video festivalis vyks 2008 m. gegužės 29-31 dienomis Bochume, Vokietijoje.