Siunčiame palaikymą anarchija.lt

Sausio 8 d. Liberalų sąjūdžio frakcijos nariai Dalia Kuodytė ir Vytautas Grubliauskas kreipėsi į VSD prašydami išsiaiškinti ar keturi tinklapiai, tarp kurių yra ir anarchija.lt, nepažeidžia Lietuvos Respublikos įstatymų.

„Pastaruoju metu vis dažniau pastebima gana pavojinga tendencija ir fiksuojami atvejai, kada interneto erdvėje atsiranda portalų, kuriuose skleidžiamas šmeižtas, neapykanta, sąmoningai klastojama Lietuvos istorija, juose niekinama Lietuvos valstybė. Apie tai liudija ir vis dažnėjantys į mus besikreipiančių Lietuvos piliečių skundai“, – sako D. Kuodytė.

Ore.lt palaiko portalą anarchija.lt. Esame įsitikinę, kad portale neskleidžiamas šmeižtas, neapykanta, nėra klastojama Lietuvos istorija ir nėra niekinama Lietuvos valstybė.

Manome, kad portalo anarchija.lt atsiradimas ir egzistavimas yra svarbus Lietuvos virtualiai sferai, kaip dar vienas mažosios politikos, kurią kuria įvairūs socialiniai judėjimai ir subkultūros, įgyvendinimo ženklas.

Portalo anarchija.lt nepritarimas rasinei, tautinei, lyties diskriminacijai ir homofobijai artimas mūsų pažiūroms. Dėkojame portalui už galimybę skaityti užsienio šalių indymedia šaltinių informaciją ir lyginant ją su oficialiąja žiniasklaida susidaryti savo nuomonę apie įvykius užsienyje.

Viena žmogaus teisių – teisė į galimybę laisvai reikšti savo mintis ir įsitikinimus. Žodžio laisvė, jei ji nesikerta su kitomis žmogaus teisėmis, yra demokratinės valstybės pagrindas.

Kaip kadaise rašė Noam Chomsky: „Tikėti žodžio laisve reiškia pripažinti pažiūras, kurios tau nepatinka. Goebbelsas pripažino teisę į žodžio laisvę idėjoms, kurias pats palaikė. Kaip ir Stalinas. Pritarti žodžio laisvei reiškia suvokti tai kaip galimybę reikštis pažiūroms, kurios tau nepriimtinos.“

Palaikome žodžio laisvę ir teisę į anarchistinių idėjų sklaidą.