Vaiperis ir Serumas tęsia „Cafeteria“

Miesto muzikos pionieriai Vaiperis ir Serumas tęsia savo garsų misiją ir pristato naujausią darbą, pavadintą Cafeteria Inn Legend.

Nuo naujojo albumo pirmtako Coffeteria praėjo daugiau nei du metai. Per tą laikotarpį šis Vaiperio ir Serumo muzikos rinkinys surado savo klausytojų ratą, o prieš metus keturios pirmojo disko kompozicijos buvo išleistos riboto tiražo vinilinėse plokštelėse. Šie prabėgę metai – tai abiejų prodiuserių bei jų komandos „Despotin’ Fam“ brendimo laikotarpis. Su naujuoju darbu jie tarsi Išlipa iš ankštų paaugliškų marškinėlių.

Anot pranešimo spaudai, pilnavertis albumas iš kūrėjų pareikalavo bemiegių naktų, neskustų barzdų ir nugaros skausmų kūprinantis prie darbo staklių. Tačiau rezultatas atperka viską, nes Cafeteria Inn Legend išlaiko šiuolaikinės muzikos pulsą, apžiodama visą jos atmainų paletę: albume galima užčiuopti senų funk ir jazz plokštelių kolekciją, auksinį hip-hop laikotarpį bei visų laikų Detroito soul lobyną.

„Naujasis darbas – tai pasaulinė beats ir nu jazz scena kartu su dubstep fenomenu, – teigia abu muzikantai. – Nuplėšus visas etiketes supaprastinkime tai iki eklektiškai miestietiško Cafeteria fusion: gyvų instrumentų, urban ritmų ir elektronikos.“

Po tiek painių apibrėžimų ir formulių belieka pridurti, jog ši muzika turi nepaprastų savybių pakelti nuo žemės. Jei tau artima tokia būsena, Vaiperis su Serumu kviečia užsukti į Cafeteria, nes legalių svaigalų parduotuvėms stovint ant bedugnės krašto, šioje muzikinėje erdvėje visada atsiras laisva vieta ir tau. Palaimai pasiekti užtenka gerti kavą ir klausytis.

Cafeteria Inn Legend yra tik pirmasis žingsnis į ateitį, aperityvas prieš pagrindinį patiekalą – “Despotin’ Fam” albumą, kurio darbai jau pasiekė finišo tiesiąją. O ausį galima ruošti klausantis radijo singlo „Lovenote” su Migloko per Zip Fm ir Opus3, bei siunčiantis šokinio džiazo kompozicijos „Dancing Man”. Visa Vaiperio ir Serumo Cafeteria – jau nuo šiandien tik „Coffee Inn” tinklo kavinėse.

„Dancing Man” galite atsisiųsti užėję į coffee-inn.lt/blog/cafeteria.html

Albumo miksas ir “Lovenote” guli: www.myspace.com/shmeklavaiper