Akordeono beprotybė su Gurzuf

Prisimeni romantiškas filmo „Amelija iš Monmartro” garso takelio akordeono melodijas? O dabar pamėgink mintyse sumaišyti jas su hardroku, pankroku, hiphopu, sunkiuoju metalu, klasikinės bei liaudies muzikos motyvais. Arba įsivaizduok King Crimson, grojančius Philip Glass melodijas akordeonu. Nelengva užduotis, ar ne?

Instrumentinio projekto iš Baltarusijos „Gurzuf” dalyviai akordeonistas Jegoras Zabelovas ir būgnininkas Artiomas Zaleskij siūlo būtent tokį kokteilį. Savo kūryboje muzikantai užtikrintai paneigia stereotipą, jog akordeonas yra liaudies muzikos instrumentas.

„Gurzuf” – tai ryškūs ir įsimintini akordiono rifai, tarsi kaleidoskope besikeičiantys laužyti ritmai bei hipnotizuojantis veiksmas scenoje su gyvomis, nesuvaidintomis emocijomis ir neišsenkančia energija. „Gurzuf” koncertuose atlieka ne tik savo kūrybos, bet ir beveik neatpažįstamas grupių Nirvana, The Doors, System of a Down kūrinių versijas.

Susikūręs 2005-aisiais, jau po metų „Gurzuf” projektas buvo pripažintas Baltarusijos „Metų atradimu” ir „Metų profesionalais”. 2007 m. grupė atstovavo Baltarusijai konkurse “Global battle of the bands” ir pateko į superfinalą Londone. Pernai jie laimėjo pirmą vietą alternatyvios muzikos festivalyje „Fiesta Borealis“ Vroclave, Lenkija.

Grupė sukūrė ir įrašė garso takelius keliems Baltarusijos lėlių teatro vaidinimams, išleido savo albumą, pradėjo važinėti ir išpopuliarėjo kaimyninėse šalyse: Ukrainoje, Lenkijoje, Rusijoje. Iškart po koncerto Vilniuje „Gurzuf“ keliaus į festivalį Prancūzijoje, vėliau koncertuos Vokietijoje ir Šveicarijoje. Vienas paskutinių dueto darbų – viename Magdeburgo (Vokietija) teatrų pastatyto spektaklio „Mobis Dikas“ garso takelis.

www.myspace.com/gurzuff
gurzufband.com

Gyvai „Gurzuf“ galima pamatyti kovo 26 d. (ketv.) klube „Musė“, Jakšto g. 9, Vilniuje. Nepraleisk progos pakeisti savo požiūrio į akordeoną.