Cervelli Stanki – 15 Years… Old Tunes, New Blood (Diffidati Rec, 2009)

Pirmoji frazė šiame albume yra „street rock’n’roll“ ir tai iš esmės duoda toną triukšmingam pankiškam pusvalandžiui, kurį praleidžiu su šiuo kvartetu iš Italijos. Visada duodu papildomą pliusą atlikėjams, dainuojantiems savo gimtąja kalba – šiuo atveju grupė jį užsidirba. Kartais atrodo, kad Ramones ir Motorhead uždainavo itališkai.

Cervelli Stanki susikūrė 1993-aisiais nedideliame Albisola Marinos miestelyje netoli Genujos ir netrukus tapo vienais esminių Italijos punk oi! scenos atstovų. Jų skambesys apima pankroką, rokenrolą ir lengvą hardkorą, o tekstai per daug nenukrypsta nuo oi! stilistikos: vienybė ir brolybė, problemos darbe ir su policija, kova prieš rasizmą ir fašizmą. Šiek tiek – apie meilę ir merginas.

Albumas išleistas atminti 1995-97 grupėje grojusiam būgnininkui Davide ir jų draugui Roberto. Deja, nepavyko išsiaiškinti, kas nutiko šiems bičams. Tačiau pavyko sužinoti, kad šiuo metu Cervelli Stanki groja net 2 buvę žinomos Europoje pankroko grupės Klasse Kriminale nariai. Gal tam turėjo įtakos jų autoritetas, tačiau šį retrospektyvinį rinkinį keliasdešimt tūkstančių tiražų išleido net 15 skirtingų „leiblų“ nuo Indonezijos iki JAV, nuo Švedijos iki Rusijos.

Cervelli Stanki-Perseveranza

Jubiliejui atšvęsti grupė surinko 12 įvairiais laikais sukurtų gabalų ir įrašė juos naujai kartu su 3 naujais kūriniais. Muzika tinkanti greitai važiuojant automobiliu arba bare kilnojant bokalą. Pusvalandis neprailgsta, daugiau gal būtų ir nereikia, nes visi 15 gabalų sulimpa į vientisą punkenrolo masę. Ypatingo gurmaniškai melomaniško deserto tikėtis neverta, tačiau galvą pakratyti galima. Juk mes irgi italai, tik Baltijos, ar ne?

7/10