KTU Karjeros centras pristato: MONOLAKE live (Surround)

Live:
Monolake (Chain Reaction / DE)
Vj:
Tarik Barri (NL)

Dj:
Metal on Metal (LT)
Gvidas (Partyzanai / LT)
Re:fiction (LT)

„KTU Karjeros dienos 2009 Afterparty“ vakarėlyje – pasaulinio lygio minimal techno muzikos stiliaus žvaigždė iš Vokietijos Robert Henke (dar vadinamas Monolake). Kartu su vizualinio meno atstovu Tarik Barri į Lietuvą atvyksiantis R. Henke intelektualiam jaunimui pristatys įspūdingą koncertui prilygstantį pasirodymą „Monolake Live Surround“. Tai fantastiškas, vizualiai stimuliuojantis muzikinis projektas, kuris neabejotinai priblokš visus susirinkusius.

Skaitmeninio muzikos projekto „Monolake“ įkūrėjo ir šiuo metu vienintelio jo puoselėtojo R. Henke kūrybos išraiška ir darbų gausa iš tiesų stulbina. Berlyno scenai priklausantis atlikėjas per savo muzikinę karjerą išleido net penkis asmeninius ir septynis Monolake vardu pažymėtus albumus. Sėkmingiausiais laikomi pirmasis Monolake albumas „Hong Kong“, išleistas legendinėje techno įrašų kompanijoje „Chain Reaction“, bei paties R. Henke įkurtoje įrašų kompanijoje išleisti „Gravity“ ir „Poligon Cities“. Monolake muzika – tai lyg tapymas garsu. Įprastinių žodžių jai apibūdinti nepakanka, o ir pats autorius mieliau renkasi išsireiškimus erdvė, laikas, struktūra. „Esu chaotiška asmenybė, kuriai tai nepatinka, ir nors chaosas mane jaudina, kurdamas nuolat ieškau struktūros bei formos, kuriomis galėčiau jį suvaldyti“, – apie kūrybos procesą pasakoja Monolake.

Talentingasis atlikėjas iš Vokietijos visame pasaulyje surengė dešimtis gyvų pasirodymų, jo sukurtos garso instaliacijos pristatytos garsiausiuose meno namuose: nuo MOMA Niujorke iki „Tate Modern“ Londone. „Meilė ir gilus atsidavimas elektroniniam garsui – tai kompensacija už nesugebėjimą kurti jokiu klasikiniu instrumentu. Vis dėlto tai išėjo tik į gerą – turėjau atrasti savo kelią į muziką“, – viename interviu atvirauja Monolake. Kūrybinė seniai pripažinto atlikėjo galia panaudota ir ilgus metus dirbant prie vienos sėkmingiausių programinių garso įrangų Ableton. Ją šiandien savo pasirodymuose naudoja tokie pasaulinio lygio atlikėjai kaip Richie Hawtin, Hot Chip ir John Digweed.

Monolake – Live at Room 101

Renginys „KTU Karjeros dienos 2009 Afterparty“ įvyks kovo 18 dieną klube „Combo“ Kaune. Kartu su iš Vokietijos atvyksiančiais Monolake ir T. Barri susirinkusiesiems pasirodys lietuvaičiai Gvidas B. iš komandos „Partyzanai“, niekada nenuilstantys „Metal on Metal“ bei „Re:Fiction“. Praėjusiais metais Apparat, šiemet Monolake – kasmet vykstantis Karjeros dienų Afterparty tampa metų muzikiniu renginiu mieste.

Laikas: Kovo 18 d. 20:00 val.
Vieta: klubas „Combo“ (Raudondvario pl. 107, Kaunas)
Bilieto kaina: 30 LT (renginio dieną bilietai brangs).
Bilietus platina: Bilietai.lt