Rob Da Bank pasakoja shoegaze istoriją

Muzikinės leidyklos Sunday Best ir Bestival festivalio tėvas, BBC Radio 1 laidų vedėjas Rob Da Bank surinko ir paruošė trečiąjį Soma Records organizuojamos kompiliacijų serijos Sci-Fi-Lo-Fi diską.

Kaip rašoma Soma naujienlaiškyje, tai tikras edukacinis, istorinis ir chronologinis 1985 – 2009 m. shoegaze muzikos rinkinys.

-Praleidau savo paauglystę nuoširdžiai žiūrėdamas į savo batus ir gėdydamasis savo lytinio brendimo bei mirkydamas savo ausis niūriame, nežemiškame, nuostabiai muiliname šiame diske suburtų grupių garse. Klausant iš naujo jų kūrinių pasijuntu beprotiškai gyvas šiais bėdų kupinais laikais. Esu didžiai pagerbtas, jog tapau dalimi šios serijos po didžiai įvertinto Andrew Weatherall. Ir man tai buvo akivaizdus muzikinis periodas, įtakojęs mano asmenybės formavimąsi, – teigė Rob Da Bank.

Kartu su “NME” ir “Uncut” žurnalų redaktoriaus Steveo Sutherlando pastabomis ant rinkinio pakuotės (4200 žodžių sąskaita shoegaze istorijai), trečiasis Sci-Fi-Lo-Fi įrodo esąs tiek informatyvus, tiek tinkamas pasimėgauti besiklausant.

Rinkinio kūrinių sąrašas:
1. The Jesus & Mary Chain – Just Like Honey
2. Ultra Vivid Scene – Mercy Seat
3. Dinosaur Jr. – Freak Scene
4. Pale Saints – Sight Of You
5. Ride – Nowhere
6. Spiritualized – If I Were With Her Now
7. Chapterhouse – Pearl
8. Slowdive – When The Sun Hits
9. Lush – Sweetness & Light
10. Boards Of Canada – Zoetrope
11. Ulrich Schnauss – On My Own (Robin Guthrie Mix)
12. M83 – Teen Angst
13. Cocteau Twins – Cherry Coloured Funk (Seefeel Mix)
14. Maps – You Don’t Know Her Name
15. Dean & Britta – White Horses

www.somarecords.com
www.myspace.com/robdabank
www.bbc.co.uk/radio1/robdabank
www.sundaybest.net