Birželį Žiemgaloje karingas muzikos festivalis „Kilkim Žaibu“

Tai festivalis su išpuoselėtomis tradicijomis ir dešimties metų patirtimi. Tai duoklė Žiemgalos kraštui ir tiems, kurie išlieka neabejingi protėvių įkvėptai senajai kultūrai bei baltiškai sunkiosios muzikos scenai.

Jubiliejinis baltiškas karingiausios muzikos festivalis „Kilkim Žaibu – 10“ nugriaudės 2009 m. birželio 12 – 13 dienomis. Šįkart festivalis, skirtas garbingam Žiemgalos kraštui paminėti, vyks dvi dienas. Pirma diena bus skirta vien tik sunkiąjai muzikai, dominuos black metalo stilistika, kadangi šio žanro muzika renginyje visada vyravo kaip renginio stilistikos tęstinumas, evoliucija. Antros dienos programa vyks pagal nusistovėjusias festivalio tradicijas: nuo viduramžių karybos demonstravimo ir archainio folkloro iki patriotinio pagan metalo. Veiksmas vyks Žiemgaloje, Joniškio rajone, įprastinėje poilsiavietės „Plūgo broliai“ miške po atviru dangum.

Jubiliejaus išskirtiniai svečiai – Švedijos vikingai Amon Aamarth. Tai viena įžymiausių pasaulyje melodingojo death metalo grupių. Ne paslaptis, jog Amon Aamarth muzikai ir lyrikai turi stiprią įtaką domėjimasis savo šalies istorija, vikingais bei apskritai visa Skandinavų mitologija, kurią grupės vokalistas Johanas Heggas laiko netgi savotiška gyvenimo filosofija.

Festivalyje taip pat dalyvaus Čekijos metalo veteranai Root, Suomijos ekstremalaus metalo atstovai Impaled Nazarene. Baltiškąjai scenai atstovaus garsiausia visų laikų Latvijos metalo grupė Skyforger, bei ryškiausi Estijos metalo atstovai Metsatoll, Loits ir Žemaitijos metalo legenda Meressin.

„Kilkim Žaibu“ garbės svečiai – senovės baltų kovų brolija Vilkatlakiai. Jie primins garbingą Tėvynės praeitį, pergales, trumpam nukels į staugiančių vilkų ir žvangančių ginklų laikus. Šįkart bus pademonstruota gyvosios istorijos pamoka, idant prisimintume, prieš kokią galingą Europos karinę žudančią jėgą Lietuva atsilaikė ištisus šimtmečius ir liko nenugalėta. Bus galimybė išvysti, kaip ir kokiomis priemonėmis buvo kovojama su geležiniais kryžiaus nešėjais, ir įsitikint ar buvo įmanoma apskritai juos įveikt atviroje kovoje. Nepabūgę baltiškos rūstybės, riterių kovos meną demonstruos gyvosios istorijos klubas Hospitalerių ordinas.

Renginio programoje dar bus kitų archainio folkloro ir metalo grupių net iš septynių valstybių.

Renginio programa:

I diena, Birželio 12 d. nuo 18.00 iki 01.00 val.
1. NYCTICORAX – Latvija (Black metal)
2. ARGHARUS – Lietuva (Nihilistic black metal)
3. SALTUS – Lenkija (Pagan black/death metal)
4. INFERNAL WAR – Lenkija (raw black metal)
5. ROOT – Čekija (Doom, progressive, black metal)

II diena, Birželio 13 d. nuo 14.00 iki 1.00 val.
1. VILKATLAKAI – Lietuva (Baltic historical warrior club)
2. HOSPITALIERIŲ ORDINAS – Lietuva (Historical warrior club)
3. VILKI – Latvija (Archaic folk)
4. ATALYJA – Lietuva (Folk rock)
5. MERESSIN – Žemaitija (old school black metal)
6. LOITS – Estija (Flack‘n‘roll black metal)
7. METSATOLL – Estija (Folk pagan metal)
8. IMPALED NAZARENE – Suomija (Extreme black metal)
9. SKYFORGER – Latvija (Pagan metal)
10. AMON AMARTH – Švedija (Viking death metal)

Renginį saugos Vilniaus baikeriai „Vorai“ ir policija.

Renginys vyks bet kokiu oru!

Bilieto kaina 100 Lt