Calix Meus Inebrians @ Sanito vaistų fabrikas

Didžiausi reivai Kaune jau skaičiuojami tūkstančiais lankytojų. Sako šitam iki poros tūkstančių pritrūko kelių dešimčių. Kaip vėliau sutikta pažymi Vaiva G. iš grupės R., į šitą reivą susirinko pusė Lietuvos, nes juk Lietuvoje yra 5 tūkstančiai žmonių.

Dėkui D. kol kas uždarose patalpose nebūna reivų, kur susirinktu visi Lietuvos žmonės. Bet perspektyvos tikrai palankios, o po renginio jau sklando gandai apie didesnes erdves, daugiau atlikėjų. Aš įsivaizduoju, kaip mes kartu su trisdešimčia kolegų stovėdami ant staiga atitrūkusios laiptų aikštelės pradedame kolektyviai surfinti ant šios banglentės žemyn pakeliui nuskindami antro ir pirmo aukšto banglentes ir susirinkdami kitus žmogiškuosius bonusus.

Taip, ant Sanito vaistų fabriko fasado vaikšto Vodka Jugend šešėliniai žmonės. Šįkart viduje yra penkios salės. Atlikėjų daug, tačiau sąrašas įvairovių nežada. Dalį jo dar atsijoja pelenai pasklidę po visą Europą.

Pavasaris ir „Insanite“ pavasaris. Visur smells like teen spirit, prigrūstoje laiptinėje grupėmis vaikinai kabina merginas, žmonės šypsosi ir stūgauja. Malonu.

Skinamės kelią per kūnų jūra, įsitikinę, kad visi Kauno klubai (ypač Exit) šįvakar tušti. Gyvo garso salėje Gerai, Gerai ir Miss Sheep sekundėms nuskamba gan skystai ir kadangi pasirinkimas didelis, mes nesigiliname į to priežastis, nes tokio dydžio vakarėlyje galima dreifuoti be tikslo ir be pastangos.

Keičiame šitą pasirodymą į Gvido iš Partyzanų, kuris kapoja sau nebūdingai sunkų techno, žemi kedena plaukus, galima atsijungti transui. Kaip gyvos muzikos mylėtojai, dar prieš vakarėlį aiškiai suprantame, kad mūsų tikslas šiame renginyje penktą kartą per 12 mėnesių išgirsti EMPTI ir šeštą kartą išgirsti Golden Parazyth.

Konformizmas, – rėkia man į ausį fotografas. Tikrai, nepatogių sprendimų nei Golden Parazyth su The Monkeys Band, nei EMPTI nesirenka. Nesirenka ir „Insanitus“ organizatoriai. Tiesa, tiek GP & MB, tiek EMPTI yra vienos kokybiškiausių pop grupių Lietuvoje, jų koncertuose malonu būti, malonu laukti geriausio gabalo, malonu šokti pagal išmoktą ritmą, malonu kartu su vokaliste atlikti vokalinę partiją, kurią jau moki nuo 2001 metų. Žmonės kartu linguoja į taktą, mums visiems šiąnakt kolektyvinė ekstazė.

Bet išganingiausia, turbūt, paryčiais stovėti prie dr. X-Ray pulto, prie subliminalaus power ritmo ir leistis, kad būtent ši muzika tave visai švarų išlydėtų pro duris, į tikrą gyvenimą. Jame garsas prasideda nuo pirmųjų troleibusų, ūsais braukiančių laidus, ir medinių šluotų brūžinančių sausą asfaltą.

*Calix Meus Inebrians – angl. My cup makes me drunk, lt. Mano puodelis mane nugirdo.