“Go Gaga” kviečia mokytis vidžėjauti

Elektroninės muzikos organizacija „Partyzanai“ bei menininkų kolektyvas „Oro Pagalvės“ birželio 10 d. Vilniuje, Šiuolaikinio meno centre ir 12 d. Klaipėdoje, “Švyturio menų doke“ inicijuoja migruojančių audiovizualinių renginių seriją “Go Gaga” bei kviečia į dirbtuves, kuriose bus galima išmokti kurti interaktyvias vaizdo projekcijas.

“Go Gaga” – tai nestandartinės garso ir vaizdo patirtys neįprastose miesto erdėse, kur susijungia menininkų originaliai sukurtos projekcijos bei šiuolaikinę muziką kuriančių atlikėjų bei didžėjų pasirodymai.

Be įprastinės naktinės dalies, kurioje šį kartą gyvą pasirodymą surengs vokiečių elektroninės muzikos atlikėjas Dirk Leyers numatoma ir dieninė, kurios tikslas visus besidominčius interaktyviais vizualiojo meno pritaikymo metodais susipažindinti su „vidžėjavimo“ kultūra bei priemonėmis.

VJ arba „video jockey“ funkcija šiuolaikinėje kultūroje yra neatsiejama ir atlieka labai svarbų darbą kuriant interaktyvią atmosferą. „Vidžėjai“ – panašiai kaip ir didžėjai – vakarėlių bei kitų meninių renginių metu „žongliruoja“ įvairiomis, savo sukurtomis vaizdinėmis abstrakcijomis ar multimedijos kūriniais realiu laiku.

Turinį „vidžėjai“ paprastai filmuoją, piešia ar kitokiu būdu sukuria iš anksto, o po to, naudodamiesi specialiomis kompiuterinėmis programomis manipuliuoja bei rodo per projektorių ant patalpų sienų, grindų, lubų, didžėjų, atlikėjų. Tai įdomi alternatyva įprastiniam apšvietimui.

Dirbtuvės bus rengiamos nuo 16 val. Vilniuje (birželio 10 d.) ir Klaipėdoje (birželio 12 d.). Viena dalis bus apie tai, kaip kurti animaciją nenaudojant kompiuterio. Joje galės dalyvauti ir suaugę, ir vaikai, nes šių dirbtuvių turinys paprastesnis: bus piešiama, fotografuojama, spausdinama, karpoma ir klijuojama animacijos fragmentai, kuriuos vėliau sujungs ankstyvosios animacijos – fenakistoskopijos – principu, nufilmuos ir parodys vakarinėse renginio dalyse, o vėliau – ir internete.

Antrojoje, kuri vyks tik uostamiestyje, bus dirbama sudėtingiau – su programine įranga. Norintys dalyvauti šiuose apmokymuose, turi užsiregistruoti el. pašto adresu gogagagogo@gmail.com, kad būtų informuoti apie tai, kokia programinė įranga reikalinga ir t.t. Taip pat būtina sekti ir naujienas internete www.facebook.com/gogagago. Dirbtuvės bus nemokamos, o savo įgytus įgūdžius naujieji “vidžėjai” galės pademonstruoti nuo 22 val. “Švyturio menų doke” vyksiančioje naktinėje renginio dalyje.

“Go Gaga” naktinis veiksmas birželio 10 d. Vilniuje, ŠMC kavinėje (Vokiečių g. 2):
DJs: Steffen Altmeyer (DE), Mantas T. (Partyzanai, DE/LT), Nostra (Partyzanai, LT), Ryklys (Rüt Rüt, Bangos, LT)
VJS: Oro pagalvės (LT), Fullscreen (LT), Vodka Jugend (LT), Nosignal feat. Nemo (LT), We are TV (LT), Pau (Gyvi piešiniai) (LT)

“Go Gaga” naktinis veiksmas birželio 12 d. Klaipėdoje, „Švyturio menų doke“ (Naujoji Uosto g. 3):
Gyvai – Dirl Leyers (Kompakt, Playhouse, Firm, DE),
DJs: Mantas T. (Partyzanai, DE/LT), EK (UMC, LT), Dovydas
VJS: Oro Pagalves, Vodka Jugend

Oro Pagalvių vizualizacijos:

from Mindaugas Arlinskas on Vimeo.

Suport Cultural Kaunas from Mindaugas Arlinskas on Vimeo.

Mitas konceptualiai from Mindaugas Arlinskas on Vimeo.

Animacija fenakistoskopijos principu, naudojant patefoną:

www.myspace.com/oropagalves
www.dokas.info
www.facebook.com/gogagago