Nuo šiol dviračius bus galima vežioti ne tik traukiniais, bet ir autobusais

Vežėjas autobusais „Kautra“ su dviratininkais pasirašė deklaraciją, kurioje teigiama, kad dviračius nuo šiol bus galima vežti autobusų bagažo skyriuje nemokamai.

Neesant pakankamai vietos, dviratį galės nugabenti sekantis tuo pačiu maršrutu važiuojantis autobusas, o iki to laiko jį nemokamai galima bus saugoti „Kautros“ siuntų skyriuje.

Deklaracijos tekstas:

* Mes draugiški dviratininkams ir stengiamės Jiems padėti.
* Dviratininkas, įsigijęs keleivio bilietą važiuoti Kautros tarpmiestiniu autobusu, turi teisę savo asmeninį dviratį autobuso bagažo skyriuje vežti nemokamai.
* Dviratininkų pamėgtais maršrutais važiuoja autobusai su specialia, dviračių vežiojimui pritaikyta, įranga.
* Autobuso vairuotojas bus dėkingas, jei dviratininkas padės patalpinti ir pritvirtinti savo dviratį.
* Kautra ir dviratininkai supranta, kad vežami dviračiai turi būti švarūs, o jų vežimui skirtos vietos autobusuose yra ribotos.
* Jei asmeninis dviratis netelpa į autobusą, kuriuo Jūs važiuojate iš Kauno arba Alytaus, siūlome dviratį nemokamai palikti SIUNTOS AUTOBUSAIS terminale. Dviratį kitu artimiausiu Kautros autobusu atvešime į Jūsų biliete nurodytą stotelę.
* Dviratį be keleivio į pageidaujamą stotelę galima siųsti naudojantis SIUNTOS AUTOBUSAIS terminalo paslaugomis, o kur terminalo nėra – perkant siuntos vežimo paslaugą pas vairuotoją. Dviračio gabenimo kaina priklauso nuo atstumo ir svyruoja nuo 12 iki 25 Lt.

Šaltinis: ekologija.blogas.lt/kautros-ir-dviratininku-deklaracija-3720.html
„Kautros“ informacija: www.kautra.lt/mes-draugiski-dviratininkams