Festivalyje “Satta Outside” – ne tik sintezatoriai ar sempleriai, bet ir gitaros

Trečioji rugpjūčio 13-15 d. Šventojoje vyksiančio festivalio “Satta Outside” atlikėjų banga pasiekė Ore.lt redakciją ir panašu, jog ji tikrai ne paskutinė. Šį kartą naujienos pradžiugins ne tik alternatyvios elektronikos, bet ir iki šiol čia “ignoruotos” indie scenos gerbėjų širdis.

Anot už muzikinę programą atsakingo Žilvino Noruišio, šiais metais daugiau dėmesio nei praėjusiuose renginiuose bus skiriama indie rock, synth, post punk muzikai: numatomi suomių Folke Westside, lietuvių koala pop grupės Tytia Mina Teremina ir laurus šiais metais įvairiuose muzikiniuose konkursuose skinančio indie rock projekto iš pajūrio Delyro pasirodymai. Tikėkimės, jog šiais keliais variantais indie tema neužsibaigs.

Folke Westside (FIN) @ Tapper, Tallinn, Estonia – Nov 15 2008 from Folke Westside on Vimeo.

Pagrindinę “Satta Outside” muzikinę dalį ir toliau plėtos elektronikos atstovai. Beats košę papildys europietiškas Flying Lotus variantas, anglas Slugabed, prodiuseris iš Suomijos Non Person, veiklioji išeivė ir “Hepcat Radio” laidos autorė Mamiko Motto, lietuvišką sceną propaguojantis kolektyvas Renegades of Bump. Toje pačioje muzikinėje vagoje plušantys “Mondayjazz” renginyje pristatys didžėjų Justo Fresh ir Tado Quazar projektą bei vieną įdomiausių šių metų lietuviškos scenos naujienų atlikėją Brokenchord.

Eksperimentinės elektronikos temą plėtos Olandijos reivo kultūros legenda, jau 30 metų dirbantis diskotekose Aardvarck bei jo tautiečių duetas Knalpot, muzikuojantis gyvais ir elektroniniais instrumentais. Svorio netikėtiems ir improvizuotiems festivalio posūkiams įmes ir jau 20 metų kuriantis prancūzas Wankers United.

Lietuviško kvapo “Satta Outside” scenoje paduos ir Genio bei iki šiol gyvai nelabai mėgusio pasirodyti Shidlo reggae dub projektas, melancholiško IDM autorius Ijo, instrumentinis eksperimentinis duetas Mekas Duo bei ramus projektas Kosminė Odisėja.

Daugiau informacijos apie ne tik apie muzikantus, bet ir apie visus kitus buitinius reikalus galima sužinoti ką tik startavusiame festivalio interneto puslapyje www.sattaoutside.lt. Ten pat – ir informacija mėgstantiems pasavanoriauti.