Talbot ir Khuda koncertuos Lietuvoje


Lietuvoje padvelkus rudens vėjams, dvi nekomercinės muzikos leidyklos „Agharta“ ir „Charivari“ vienijasi bendram darbui ir jau šį rudenį mūsų laukia koncertai su grupėmis iš Estijos bei Anglijos. Koncertų ciklas apjungs du didžiausius Lietuvos miestus, bei įdomiausias jų erdves – naują eksperimentinės muzikos klubą „Insait“ Kaune bei legendomis apipintą Vilniaus vietą XI20.



Spalio 15 bei 16 dienomis pirmąkart Lietuvoje gros duetas iš Estijos – Talbot. Drone doom atmosferą bei kilpas su agresyvesne gitarine energija maišantys estai – viena unikaliausių šiauriečių metalo scenos grupių, o jų koncertai padės prisiminti beveik prieš porą metų įvykusi anšlaginį Nadja koncertą „Musėje“. Estukai jau spėjo įrašyti debiutinį albumą, apšildyti pastaruosius kanadiečius tėvyneje bei savo žvėriškai subtilia energija pavergti ne vienos Europos šalies publiką. Pasaulio kritikai jų muzikoje įžvelgia tiek Electric Wizard sąskambių, tiek Pink Floyd ar Hawkwind psichodelikos. Monolitinės gitaros čia gražiai susisieja  su psichodeliniais interliudais.

Spalio 15 dieną grupė koncertuos Kauno klube „Insait“, o 16 d. – Vilniuje XI20.



Lapkričio 17-18 d. koncertų ciklas tęsis britų Khuda pasirodymu. Duetas iš Lydso tęsia klasikinio post roko tradicijas persmelkdami savo skambesį gitarų sienomis, SunnO))) ar Melvins būdingais efektais. Grupės daugiasluoksnis skambesys intensyviai kinta, o kiekvienas kūrinys dinamiškas ir unikalus. Vyrukai puikiai žino, kaip reikia derinti post rock subtilumą su metalinėmis gitaromis.

Lapkričio 17 dieną grupė pasirodys Vilniuje XI20, o lapkričio 18 d. – Kaune, klube „Insait“.

Daugiau informacijos:
www.charivari.lt
www.insait.lt