Penktasis festivalis „Vilniaus gatvės“ – klube „Bermudai“

„Šiais metais buvo manyta atsisakyti šio renginio dėl krizės ir emigracijos, ko pasekoje neliko gerų grupių. Bet pasitarus, sugniaužus kumščius už būsimas kartas skelbiame penktąsias „Vilniaus gatves“ rašo kasmetinio festivalio, skirto gatvės subkultūroms sujungti, organizatoriai ir ragina gruodžio mėn. 18 d. užsukti į muzikos ir alaus klubą „Bermudai“, kur įvyks stiprus koncertas su grupėmis Lucky Strike, ARMATŪRA, Toro Bravo, Saint Oil Sand ir G&G Sindikatas.

Festivalio „Vilniaus gatvės“ idėja gimė prieš penkerius metus, siekiant į vieną vietą sukviesti geriausias Vilniaus muzikos grupes, grojančias oi!, ska, punk stiliaus muziką ir suvienyti ją palaikančias gatvės subkultūras bei propaguojamas vertybes po vienu stogu. Šių metų renginys ragina nepamiršti tradicijų ir skanduoja naują šūkį „Sugrįžk į Vilniaus gatves!”

„Negalima taip lengvai užmigdyti to, kas mums rūpi ir ką mes mylim“ rėžia organizatoriai ir išdėsto programą, kurioje – net penkios lietuviškos grupės, nors paprastai pasirodydavo ir viena iš užsienio. Šį kartą svečio iš svečių kraštų nebus, tačiau prisijungs šiek tiek kitokios nei įprasta šiame festivalyje, hiphopo kultūros atstovai G&G Sindikatas.

Įprastą „Vilniaus gatvių“ skambesį tęs ankstesnių festivalių herojai Toro Bravo, grojantys grynaveislį lietuvišką punk‘oi!‘roll, darbininkų klasės dainas pristatysianti ir linksmą pankroką grojanti legendinė ARMATŪRA, ska stilių atstovaujantys Saint Oil Sand ir renginį pradėsiantys oi! stiliaus atstovai Lucky Strike.

Vilniaus gatvių pulsas padažnės nuo 19-os val. Bilieto kaina – 10 Lt.