Cold Tear Records su čeko Optical Frameworks albumu žengia į kitas dub dimensijas

Dub techno iki šiolei buvo pagrindinis ritmas, propaguojamas mažeikiškio Evaldo Azbukausko-SoulSonic įkurtoje leidykloje Cold Tear Records. Antrasis šiais metais čia išleidžiamas čeko Optical Frameworks albumas Surounded Fog suka gerokai kitu keliu, kurio pagrindas – aplinkos įrašai, bauginantys ir švelnūs triukšmai, daug ambiento ir vos pastebimos dub bangos.

Po Optical Frameworks slapyvardžiu slepiasi čekų menininkas Dlabaja Martin, neapsiribojantis vien muzika kaip saviraiškos būdu. Ją įprastai papildo jo fotografijos bei video klipai, kuriuose vyraujantys triukšmai yra neatsiejamas dalykas ir garsinėje kūryboje.

Trapios nešvaros Optical Frameworks muzikai suteikia aplinkos įrašai, vieni kurių – mechaniniai ir taip niūroki, kiti – traškantys ir melancholiški. Visa tai susilieja į bendrą vientisą masę, apgaubtą ambiento ūžesiais bei tingia dub jūra ir mintyse piešia industrines, vietomis – net post apokalipsines istorijas. Priklauso kokiam vaizdui klausytojo mintys tuos garsus priskirs.

Surounded Fog labai skiriasi nuo dub techno hipnozės, tačiau šiuo atveju tai yra privalumas. Šis Cold Tear Records leidinys reikalauja išskirtinio dėmesio ir susikaupimo, jei norisi išgirsti tai, kas yra ne pirmose eilėse, o tarp jų.

Optical Frameworks albumą Surounded Fog kaip ir visada galima laisvai parsisiųsti arba įsigyti kompaktinę plokštelę.

www.coldtear.com