Heineken Open’er nauji vardai pagal formulę 4 plius 1

Panašu, kad festivalines kortas masiškiausias kaimyniniam užsieny esantis festivalis atskleidžia po 4 (ir dar džokerį užanty turi). Šį kartą organizatoriai paslapties šydą nutraukė nuo šių grupių, vardų, pavardžių ir pseudonimų, grosiančių šių metų birželio 31 – liepos 3 dienomis šalia Gdynios esančiame Kosakowo (arba Babie Doły) kariniame oro uoste įsikursiančiame jubiliejiniame, 10-ąjame, Heineken Open’er Festival 2011.

Simian Mobile Disco (live), sako festivalio šefas, dar niekad negrojo pilnu live sąstatu Lenkijoj. Mums svarbu, kad šis elektroninis stebuklas užbaigs ketvirtadienio – birželio 31 dienos – pagrindinės scenos line-up, iš karto po Coldplay.

Simian Mobile Disco – Its The Beat (live)

Kate Nash – pati sau melodingą indie pop rock rašanti ir atliekanti dainorėlė iš Londono ir, staigmena, niekad negrojusi Lenkijoj, savo muzikinius kerus skleis Tent stage, šeštadienį, liepos 2 dieną.

http://www.youtube.com/watch?v=BjwXlLTnJIQ
Hate Nash – Foundations (live)

ChromeoP-Thugg ir Dave 1 elektrofunk duetas iš Monrealio, Kanados. Jie savo vietą festivalinėje programoje ras festivalio uždarymo dieną – sekmadienį, liepos 3.

Chromeo – Fancy Footwork (live)

These New Puritans – šiųmečiai NME favoritai, tiesiai iš Essekso kurorto Southend-on-Sea sugros savo art pripildytą rokelį paskutinę festivalinę dieną – skemadienį – liepos 3 d.

These New Puritans – We Want War (live)

Šalia keturių užsieninių vardų pasirodė ir pirmas rimtesnis lenkiškas – Gooral. Festivalio informacinis pranešimas rašo, kad jis užsiima electro, dubstep ir drum and bass, nors šita elektra stipriai atskiesta vietiniu folk. Jaunuolis gros World stage, bet dar neaišku, kurią dieną. O skamba jis taip:

Gooral – Karczmareczka

Šalia krūvos elektrinių festivalio šviežienų, atėjo ir liūdna žinia, kad The Streets nebus, nes Mike Skinner kažkada tuo metu turėtų tapti tėtuku ir dėl to negali pajudėti toliau, nei pusantros valandos atstumu automobiliu nuo ligoninės. Ech, gaila ir tuo pačiu džiugu, sėkmės, Maikai!

www.opener.pl