Festivalis „Grock“ ragina išbandyti muzikavimo ir žodžio jėgas

Nepaisant to, jog Klaipėdoje iki šiol neatsirado pastovi koncertinė scena, sugebanti išlaviruoti ant kokybiškos gyvos muzikos tiesiosios, yra kas vistiek kultivuoja naujų atlikėjų gimimą ir tobulėjimą. Tai – aštuntus metus rengiamas ir birželio 15 – 19 d. įvyksiantis festivalis „Grock”, padedantis atkreipti dėmesį ne tik į vietinius talentus, bet ir jaunuosius muzikuotojus iš visos Lietuvos.

Be eilės koncertų, viena svarbiausių šio renginio idėjų – praėjusiais metais startavęs konkursas „Grock Uostas“. Dalyvavo 19 kolektyvų, o į finalinį turą pateko VTV, NEXT DOOR, NERVAS, GROOVE SOLID, CANDEE TRAIN, EMSUS, FRESH, THIS, DAVID SMASH BAND ir laurus nuskynę bei 2010 Lt. prizą pasiėmę, bet jau nebeegzistuojantys DELYRO.

Jaunimo grupių konkursas „Grock Uostas“ vyks ir šiemet, o prizas sieks 2011 Lt. Organizatoriai pažymi, jog verta dalyvauti ne tik dėl jo, bet ir dėl progos pasirodyti klaipėdiečiams. Dalyvausiančių grupių taipogi laukia publikos ir komisijos prizai, bus išrinkti ir apdovanoti geriausias konkurso vokalistas, gitaristas, bosistas, būgnininkas, klavišininkas, pūtikas. Norintys dalyvauti gali registruotis adresu pastas@grock.lt iki 2010 balandžio 30 d. Vienintelė sąlyga – grupėje negali groti vyresni nei 27 m. amžiaus muzikantai.

Kaip ir anksčiau numatomi tradiciniai festivalio koncertai, fotografijų paroda-konkursas „Garsi akimirka“. Daugiau informacijos apie festivalį ir tikslesnes datas ieškokite internete: www.facebook.com/festival.grock

Beje, organizatoriai kviečia dalyvauti ne tik muzikuojančius ar dainuojančius, bet ir žodį gebančius valdyti. Ant tos pačios „Grock“ Facebook sienos galima rašyti ketureilius, iš kuriu šauniausi papuoš festivalio sceną kartu su autorių pavardėmis. Be to, jaunimo grupių konkurso „Grock Uostas“ dalyviai privalės panaudoti bent vieną ketureilį savo konkursinėje programoje. Geriausi ketureiliai bus renkami pagal tai, kiek kas daugiausia pagyrimų ir komentarų susilauks.