Lofto svingas pagal Parov Stelar

Penktadienį, balandžio 8-ą dieną, menų fabrike LOFTAS sugrojo grupė Parov Stelar & Band, publikai pateikusi electro swingo vakarėlio versiją. Scenoje pasirodė austras prodiuseris bei kompozitorius Parov Stelar (tikras vardas Marcus Fürender) kartu su savo gyvo garso grupe – vokaliste Gianna Charles, saksofonistu Markus Ecklmayr, bosistu Michael Wittner ir būgnininku Willie Larsson jaunesniuoju. Atlikėjus puikiai apšildė prieš juos pasirodę Aleksander Spitzin, NO DJs su Alex Raičenoks ir austras Alex Ryba, sugrojęs bigbeat/electro/jazz setą, paruošusį parketą tolesnei senojo amerikietiško svingo fiestai.

Parov Stelar & Band koncertas dvelkė praeito amžiaus pradžios atmosfera – tai buvo sukurta naudojant tiek muziką, tiek atlikėjų išvaizdą, tiek kitas smagias smulkmenas – kandiklis vokalistės lūpose, iš filmų apie Amerikos gangsterius nužengęs pranešėjas/konferancjė, kitoks bendravimas su publika, scenos judesys ir taip toliau.

Gan didelis renginio minusas buvo nauja grupės narė – vokalistė Gianna Charles. Atlikėja nevisiškai atspindėjo Parov Stelar muzikos ugnelę/drive‘ą ir neparodė šiam specifiniam žanrui atlikti reikalingų vokalinių sugebėjimų.

Kaip ir visi gyvi grupės pasirodymai, šis koncertas stiliaus prasme gerokai skyrėsi nuo savitos ir originalios Parov Stelar kūrybos. Muzika buvo adaptuota klubinei aplinkai. Tačiau rezultatas – publika šėlo, atlikėjai buvo tikrai energingi, grojo itin profesionaliai ir gyvas electro swingo garsas tikrai liks daugelio klausytojų galvose. Džiugu, jog LOFTO kolektyvas į Lietuvą atvežė tokį kokybišką muzikinį produktą.