Antrojoje renginių serijos „Silence Live“ dalyje – australai Architecture in Helsinki

Vis didesniais užmojais lietuviškąją sceną kilnojantis Silence vardas su savo nauju gyvų renginių ciklu verčia krykštauti ir žiopčioti: prieš mėnesį šio sumanymo dėka Vilniuje lankėsi kanadietis Caribou, o štai liepos 5-ąją, Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse, „Vasaros terasoje“ koncertą po atvirtu dangumi surengs australų grupė Architecture in Helsinki.

Daugiau nei dešimtį metų jau ant scenos tvirtai stovintis Architecture in Helsinki kolektyvas po ketverių metų tylos šį pavasarį išleido ketvirtąjį studijinį albumą Moment Bends. Kai kurie kritikai tai vadina grįžimu prie savo formos, o paprasčiau šiuolaikiniais žodžiai tai galima apibūdinti kaip kokybišką indie pop, pasižymintį eklektišku požiūriu ir neatsiribojimu su šokių muzika. Sintezatorių orkestras, gitaros, būgnai ir daug vokalo. Tai, dėl ko Architecture in Helsinki aplink pasaulį sukorė jau ne vieną turą.

Svečius iš Australijos apšildys dar vienas plačiais muzikiniais mostais plasnojantis kolektyvas Kosmofon. Save pristatantis retrofuturistiniu post-progressive muzikos ekspresu estų duetas susikūrė prieš trejus metus. Scenoje jie apsiginkluoja sintezatoriais ir būgnais, o studijoje šiuo metu vis dar įrašinėja debiutinį savo albumą. Klausytojų ausų ruošimas žvaigždėms grupei nėra svetimas – prieš keletą mėnesių jie šildė publiką prieš kitų australų Cut Copy pasirodymą Taline.

http://www.youtube.com/watch?v=dJ1IabtO9aE

Na, o koks „Silence Live“ be pačių Silence vyrukų? Pasibaigus koncertui nebėkite namo, nes gyvą pasirodymą surengs Mario ir Vidis, o jei bus dar šokančių – ir DJ setą.

Išankstiniai bilietai į renginį platinami „Vasaros terasoje“. Kaina – 20 Lt.

Facebook info