Paskutines minutes iki Positivus skaičiuojant

Dar vienas savaitgalis ant nosies. Vyksta krūva ranka pasiekiamų festivalių Lietuvos žemėj, bet ore.lt išsirinko pasiekiamą koja – Positivus. Bent jau vienas iš bendradarbių. Kokio velnio trenktis kažkur ties Estijos siena ir ką ten pamatyti. Žiū čia.

Positivus – iš esmės didžiausias muzikos ir menų festivalis Baltijos šalyse, kuris šiemet penktą kartą įvyks liepos 15-16 dienomis Salacgrīva miestelyje, Latvijoje, visai prie pat sienos su Estija. Festivalyje veiks penkios scenos: TELE2 stage, Cēsu Alus stage, I Love You stage, RED BULL MUSIC academy ir TALLINN MUSIC WEEK STAGE. Ką gero galima pamatyt? Tam tikros pasirinkimo galimybės apačioj.

Penktadienis, liepos 15

Festivalis prasideda Cēsu Alus stage su Freak Owls ankstyvą 15:15 valandą. Lietuvaičiai beveilytų pradėti su Alina Orlova Cēsu Alaus scenoj (19:00 – 19:45). Charizmatiška visaginietė turi tiek savo fanklubą, tiek, preziumuoju, hateklubą ir tai tikros žvaigždės požymis. Tad pirmiausia ausys čia, alternatyviai yra dar 4 scenos, tad besibodintys Alinos garsais ras kur paganyti savo ausį. Lietuvišką vakarą tęs Brassbastardz (20:00 – 21:00), tik šį kartą RED BULL MUSIC academy muzikinėj erdvėj. Esu tikras, kad 21:00 minsiu link TALLINN MUSIC WEEK STAGE kur pusvalandį bus Aides – netikėtai šito paties renginio pagalba atrasti post-rock stebuklai iš Estijos.
Sąmoningai Heineken Ope’er praskipinti vieni iš šios dienos headlinerių HURTS, kurie pagrindinėj TELE2 scenoj nuo 22:15. Pažiūrėsiu dėl ko visas šis šaršalas apie juos. Bet daug kas pritartų, kad taip iš tikro šiandien festivalio headlinerio vėliava neš Editors (23:45, TELE2 stage). Sek flashback, ar iš tikro viltims bus lemta išsipildyti, nes nusimato pusantros valandos angliško indie roko lavina.

Editors – Munich (live)

Ir kai atrodo, kad vakaras eina čiū-čia liū-lia link, pareis The Gaslamp Killer (01:00), kurį pristatys RED BULL MUSIC academy. Ir, be abejo, bus dar keli atlikėjai toj pačioj erdvėj visiškai dasimušt iki pirmų aušros spindulių. Bet aš nekukliai preziumuoju, kad lempų žudiko bus per akis.

Šeštadienis, liepos 16

Veiksmas prasideda nuo pat pietų ir 12:30 Cēsu Alus stage jau gros AUĻI. Bet žiūrint į line-up, tai toks visai neblogas laikas festivalyje atsirast apie penktą vakaro, kai bus ir Alcoholic Faith Mission (17:30) alaus scenoj, ir King Charles (17:45) pagrindinėj. Bet taip iš tikro aš eisiu pažiūrėt Chapel Club (18:45) aludarių scenoj, nors atrodytų saugus pasirinkimas yra OK GO! TELE2 scenoje, bet tiesiog kas pasiteisina youtube, ne visada pasiteisina ausyse. Tuo pat metu šiuos du festivalinius monstrus bandys nugalėt Renegades of Bump (19:00) RBMA scenoj. Sėkmės! Sekantys lietuvaičiai Colours of Bubble pavidalu bus I Love You stage (20:00).
Bet šiandien visko tiesiog per daug. Stambios kortos pradeda krist 20:30, kur TELE2 sceną siaubs Mark Ronson & Business Intl., o tuoj po jų Cēsu Alaus scenoj bus Austra (21:15), kurios pasistengsiu nepraleist.
Paskiau gal reiks šiekt tiek atsikvėpt prieš didijį finalą, kurį man asmeniškai pradės
Beach House (23:00) aludarių scenoj, o tuoj po jų strimgalviais į TELE2 scena, kur headlinerio vėliava mojuos Röyksopp (23:59). Būtina pamatyti. Nežinau ar reikia kažką daugiau pridėti prie šių norvegų. Visi iki skausmo žino Eple, kaip ir What Else is There. O kas girdėjo įrašus, žino, kad gyvai grybukai sugeba neprastai sugrot.

Röyksopp – Röyksopp’s Night Out (live)

Puf. Festivalis rodos baigėsi. Stogai nurauti, lieka veikt vos pora scenų. Tačiau festivalį uždarys ne kas kiti kaip Vidis&Mario feat. Jazzu live (03:00) RBMA scenoj. Spėk kas saulę pasitiks kartu su jais, nes pasirodymas turėtų baigtis vasaros saulei jau spingsint horizonte – 5 ryte.

Sinoptikai žada, kad bus truputis lietaus, tad kokia guminukų pora ar geresnis (ir margesnis) apsiaustas nuo lietaus bus ryškiausia šių metų festivalinė mada. Kita vertus, sinoptikai kartais ir suklysta. Bet kuriuo atveju, daug geros muzikos trumpam laiko tarpe tikrai bus ir bus daug. Tad muzikinių prisiminimų pasisemti bent kelioms savaitėms į priekį bus laisvai galima. Kaip visada, jei kažką pamiršom, tam yra komentarų dėžutė, tad drąsiai ja naudokis. Tavo nuomone džiaugiamės labiau, nei guminiais per liūtį. Pasimatom festivaly.

Bilietai – bilietupasaulis.lt
Visa informacija iš rengėjų lūpų – www.positivusfestival.com