SUPERGENN & EAZYSTYLE MC – “Conquering Vibes EP” (Lowvibe, 2011)

Praėjo beveik ketvirtis metų kol šis trumpas, bet kietas įrašas fiziškai pasiekė Ore.lt. Šiais rytoj-jau-buvo-vakar laikais, tai turėtų būti visų užmiršta seniena. Tačiau tuo ir išsiskiria gera muzika, jog ji išlieka aktuali ne tik šiandien. Juo smagiau, kad šis iš esmės virtualus įrašas buvo keliasdešimt kopijų atspaustas ir plastmasėje (nors dar labiau norėtųsi išgirsti jį iš vinilo).

Vienas “Conquering Vibes” autorių SuperGenn pažįstamas “Ore Grotuvo” lankytojams kaip Genn Bo. „SuperGenn yra iš seniau, (…), po tuo slapyvardžiu grojau regio muziką,” – aiškina iš Klaipėdos kilęs atlikėjas: “Šis įrašas taip pat daugiau mažiau susijęs su tokia muzika, todėl naudoju senesnį vardą.”

Kitas įrašo bendradarbis – “ceremonmeisteris” Eazystyle MC, žinomas iš pasirodymų su, deja, a.a. Ministry Of Echology. Jis taip pat užsiima ir muzikos kūryba, slėpdamasis po EchoAddiction HiFi bei Bits and Culture vardais.

„Leidinys eklektiškas tiek muzikine, tiek lyrine prasme: nuo beats iki ragga-jungle, nuo muzikos terapijos privalumų iki samprotavimų apie informacijos perteklių visuomenėje” – EP pristato dainininkas.

Mini albume tik keturi kūriniai: du autoriniai Supergenn ir Eazystyle MC kūriniai bei dvi klasikinių regio motyvų improvizacijos. Nors viskas netrunka nė 15 minučių, Ore.lt pritaria vienam savo komentatorių “kol kas metu relyzas”. Iš tikrųjų iki šiol teko girdėti labai mažai baltaodžių, taip laisvai vartančių bet kokius riddimus. Ir štai ateina tūlas Juozas Ramanauskas ir išvarto visus apsipūtusius dreduotus rastamanus savo kiek monotonišku, tačiau minkštai šuoliuojančiu vokalu. Genadijui Bojevui belieka tik parinkti gerą bytą ir užtikrinti produkciją.

9/10