Tarp naujausių „Satta Outside“ programos dalyvių – Ghostpoet, Mike Slott, Kelpe

Kaip ir kasmet festivalis „Satta Outside“ tvirtai neša pačių šviežiausių muzikinių naujienų vėliavą, po kuria šiemet sulauksime įspūdingų vardų bei garsų. Ilgąjį Žolinių savaitgalį, rugpjūčio 12-15 dienomis Švetojoje įvyksiantis renginys savo programos užsienietišką pusę skelbiasi atskleidę iki galo, o joje – tokie atlikėjai kaip Gaslamp Killer, Ghostpoet, Mike Slott, Debruit, Kelpe ir kiti.

„Hiphopo mokyklos dėsniais paremta aktuali elektronika, atliekama gyvai, ekspresyviai ir organiškai” – taip festivalio „Satta Outside“ skambesį apibūdina organizatoriai. Ir tai galima laikyti ypatingu momentu, nes sąlyginai jubiliejinis renginys simbolizuoja ir išbrandintą unikalų konceptą, kurio paprastai trūksta ne tik Lietuvos, bet ir užsienio festivaliams.

Apie Gaslamp Killer jau minėjome anksčiau, o pristatinėti jo greičiausiai nelabai reikia – viską pasako nuostabos šūksniai, nuvilniję per Facebook įvairiais ištiktukais.

Kita vinis – po Gilles Peterson leidyklos Brownswood Recordings sparnu besiglaudžiantis dainininkas Ghost Poet, ne per seniausiai išleidęs naują albumą Peanut Butter Blues and Melancholy Jam, natūraliai pasižymintį ne tik melancholija, bet ir teisinga, tačiau neįprasta elektronika.

Ne ką mažiau dėmesio vertas ir Niujorke gyvenantis škotas Mike Slott, festivalyje perimsiantis viską, kas susiję su praėjusiais metais Hudson Mohawke užsuktomis riebios elektronikos faršu.

Beje, visi trys pastarieji kūrėjai atstovauja ekspresyviausiai pasaulyje muzikos mokyklai „Red Bull Music Academy“.

Tarp šiek tiek mažiau žinomų, tačiau svoriu ir tankiu nenusileidžiančių vardų futuristinio gaivališkumo taipogi neteks pasigesti. Festivalio scenoje su visiškai nauju audiovizualiniu projektu pasirodys alternatyviojo Paryžiaus ritmo kūrėjas Débruit bei “Satta” bare šiemet apsilankęs ir leidykloje Planet Mu albumą išleidęs amerikietis Machinedrum. Taip pat sulauksime ir prieš dvejus metus festivalyje kartu su būgnininku turėjusio groti brito Kelpe, kuris šį kartą bandys šią klaidą ištaisyti.

Dar mažiau girdėtų atlikėjų tarpe – šiemet debiutavęs britas Young Montana?, pankišką ir elektroninę patirtį derinantis rusų trio Superficial Random Knowledge Porridge bei ypatingų simpatijų iš Ore.lt redkolegijos susilaukęs škotas Loops Haunt, garantuotai išversiantis iš koto ir proto.

http://soundcloud.com/koliapov/loops-haunt-impact-omnihammer

Belieka laukti informacijos, ką „Satta Outside“ pakvies atstovauti lietuviškąją sceną, o iki tol organizatoriai kviečia nesnausti ir bilietus išankstinius įsigyti.

www.sattaoutside.lt