„Colours Of Bubbles“ muzika nuskambės teatro spektaklyje

Režisieriaus Tomo Jašinsko Šiaulių Dramos teatre statomam spektakliui „Inertiškos Dujos“ („Finer Noble Gasses“) roko grupė „Colours of Bubbles“ sukūrė originalią muziką. Šiuolaikinio amerikiečių dramaturgo Adamo Repo (Adam Rapp) „rokenroliškos“ pjesės premjera Šiauliuose įvyks jau kovo 25-ąją dieną.

„Colours of Bubbles“ spektaklio „garso takeliui“ pateikė keletą žinomų ir dar niekur neskelbtų savo kompozicijų. Tarp jų – specialiai pastatymui parašyta daina pagal Adamo Repo žodžius, skambanti spektaklio kulminacijoje.

„Inertiškos dujos“ – tai ironiška komitragedija apie keturis iširusios „grunge“ laikų roko grupės narius, inertiškai „užstrigusius“ Niujorko menininkų rajone ant sofos priešais televizorių.

“Intertiškos dujos” nėra visai apie mūsų kartą, tačiau pjesėje yra savotiško rokenrolo – idėjų, ironijos. Esame svajoję savo muziką išgirsti kino filme ar teatro pastatyme, tačiau nesitikėjome, kad tai įvyks jau šiemet . Sulaukę režisieriaus pasiūlymo, pirmą kartą apsilankėme repeticijoje daug nesitikėdami, o išėjome sužavėti. Yra gerai! Manome, kad jaunimą tokia pjesė būtinai paskatins pakelti užpakalį nuo sofos ir nueiti į teatrą”, – sakė “Colours Of Bubbles” bosistas Paulius Trijonis.

Adamas Repas yra laikomas vienu iš „rokenroliškiausių“ savo kartos dramų, scenarijų ir filmų autorių, už pjesę „Raudona žiema” („Red Light Winter”) 2004 m. nominuotas prestižinei „Pulicerio” premijai. Lietuvos teatro publikai dramaturgo kūryba bus pristatoma pirmą kartą.

„Ruošiantis statyti spektaklį supratau- gyvybiškai svarbi realios grupės grupės intervencija. Kadangi nuo „Brainers“ laikų Šiauliai man siejasi su karščiausiu roko tašku Lietuvoje, nedvejodamas pasirinkau grupę „Colours of Bubbles“. Kaskart vis labiau „kaifuoju“ nuo jų muzikos – bei apskritai nuo jų požiūro į muziką, noro kurti.

Visuomet maniau, kad teatras prasideda kur kas anksčiau, negu spektaklis scenoje, kad svarbiausia procesas, vyksmas, kitimas. Tai labai gyvas procesas. Kuris, tikiuosi, praplečia tikiuosi ne tik mūsų, bet ir auditorijos horizontus. Labai lauksime publikos interpretacijų – visa tai tik šio pastatymo kelio pradžia.“, – pabrėžė spektaklio režisierius Tomas Jašinskas.

Jaunosios Lietuvos teatro kartos atstovas Tomas Jašinskas baigė tarptautines teatro režisūros magistro studijas V. Mejerholdo centre Maskvoje, jo kūrybinėje biografijoje – spektakliai pagal A. Kamiu „Krytį“, N. Gogolio „Pamišelio užrašus“, M. Ravenhillo „Produktą“, bei pastatymas „Keturiais vėjais“ Valstybiniame Jaunimo teatre.

„Colours of Bubbles“ šiais metais iškovojo geriausios roko grupės vardą Lietuvos alternatyvinės muzikos apdovanojimuose „T.Ė.T.Ė“. Šeštus metus aktyviai veikianti Šiaulių roko grupė šiuo metu įrašinėja naujo albumo dainas, kurias žada pristatyti šios vasaros festivaliuose.

“Colours of Bubbles” ir jų muzika internete: www.coloursofbubbles.com, www.cob.lt;
www.facebook.com/Colours-Of-Bubbles/103194293064.

Daugiau apie „Intertiškas dujas“
Pastatymas „Facebook“ tinkle