Heineken Open’er festivalio vardų apžvalga

Heineken Open’er festivalis visą ankstyvą pavasarį nenutrūkstamu srautu bombardavo naujienomis apie naujus vardus šiųmečiame renginyje. Festivalis šiemet įvyks įprastoje vietoje – Babie-Doly/Kosakowo karinio oro uosto teritorijoje Gdynioje, Lenkija. Bet kiek neįprastu laiku: festivalis prasidės trečiadienį, liepos 4 d., ir baigsis šeštadienį, liepos 7 d., tad į darbą neišmiegotom akim pirmadienį nebus privalu keliauti.

Ore.lt prisėdo ir apžvelgė kas svarbaus kol kas paskelbta šiųmetiniame line-up padieniui:

liepos 4, trečiadienis:

New Order – festivalis šalia tų jau pačių pagrindinių šiandienos šviežienų ištraukia ir vieną kitą netikėtą festivalinį kozirį. Ex Joy Division seniai reformavesę ir iš post-punk revival savo laiku pasukę vos ne visą muzikos industriją į elektroniką, savo programą atliks ir Gdynėj. Aš laukiu kokio Joy Division koveriuko. Taip jie atrodo gyvai:

New Order – Blue Monday (live)

The Kills – kol trečiadienį vakarą tavo kolegos sprausis per tvankius karščius namo, tu galėsi drybsot (o greičiau pasiutusiai šokinėt) pievutėj ir klausyt šitų pasiutėlių. Ir nors The Kills yra tik dvi personos: VV (JAV) ir Hotel (Didžioji Britanija), bet parako turi kaip už keturis. Pažiūrėk kaip anie varo gyvai:

http://www.youtube.com/watch?v=VQl58j66rIY

The Kills – Future Starts Slow

Orbital – 1989 metais broliukų sukurtas elektroninės muzikos duo iš Didžiosios Britanijos šovė 1994 ir nuo to laiko nereikalauja papildomo pristatymo. 2004 metais atrodė, kad Orbital jau niekada nelips ant scenos, bet senų gerų laikų vardan užsiropštę ant scenos 2009 nenulipa iki šiol ir ką tik išleido naują ilgagrojį Wonky.

Orbital – The Girl With the Sun in Her Head (Live at Glastonbury)

liepos 5, ketvirtadienis:

Bon Iver – folkloro ansamblis iš Valstijų, kuris visiškai nušlavė 2011 metus ilgesingais indie folk himnais vilnijančiais į nežinomus tolius. Taip, visas šitas gėris šią vasarą bus sąlyginai arti tavo namų už sąlyginai neblogą festivalinę kainą. Pažiūrėk apie ką aš čia:

Bon Iver – Towers (live)

The Maccabees – neseniai išleidę naują albumą Given to the Wild bibliniais motyvais atmiežę savo pavadinimą grynakraujai indie rokeriai. Kai paklausai gyvai kojos pačios pradeda kilnotis:

The Maccabees – Pelican (live)

Justice„we are your friends, you will never be alone again“. Ir to užtenka pristatyt geriausią prancūziško techno eksportą pagimdytą Ed Bangers leiblo. Tikėtina, kad palei Justice užbaiginėsi ketvirtadienio naktį, o tai visa labo tik antra festivalio diena:

Jus†ice – “We Are Your Friends”

liepos 6, penktadienis:

M83 – vasarą išleidę Hurry up. We’re dreaming toliau paišo gražiausias prancūziško naive shoegaze disco (žanras, kurį pats sugalvojau Aut. past.) spalvas ir grįžta į festivalį. Baisu tik, kad jiems bus sunku perspjauti pirmą kartą, kita vertus gyvai jie skamba puikiai:

M83 – Couleurs (live)

Franz Ferdinand ropšis ant pagrindinės scenos ir primins iš kur dygsta škotiško roko kojos. Pastaraisiais metais kiek pritilę, bet prikaupę vieną kitą kojinę festivalinių hitų:

Franz Ferdinand- Take me Out (live)

Bloc Party po užsitęsusių akademinių atostogų grįžta į scenas. Viena iš sugrįžtuvių stotelių pasirinkta Gdynia. Netikiu, kad jau pamiršot, bet priminimui:

Bloc Party – Banquet (live)

liepos 7, šeštadienis:

Friendly Fires – asmeniškai vienas laukiamiausių festivalio pasirodymų. Pernai išleidę naują ilgagrojį Pala toliau tyrinėja šokamos indie roko alternatyvos ribas, šalia tradicinių instrumentų primaišydami elektroninius skambesius ir kartais žiupsnį funk:

Friendly Fires – Skeleton Boy (live)

The XX – seniai reikalingi pamatyt, vieno geriausių 2009 metų albumų autoriai pagaliau atvyksta arčiau Lietuvos sienų pagroti savo muzikos. Manau, kad daugiau pasakoti nereikia, užtenka paklausyti:

The XX – Islands (live)

Bat for Lashes – nors mama ją šaukia Natasha Khan, indie pop žvaigždutė užkabinusi 2008 su What’s a Girl to Do? ir nuo laiko nepaleidžianti. Studijiniai albumai yra vienas dalykas, bet gyvas pasirodymas yra visai kas kita. Daniel atliekamas gyvai skamba taip:

Bat for lashes – Daniel (live)

Heineken Open’er festival dar nebaigė pildyti savo line-up, bet tendencijos jau pakankamai aiškios: ar taupyti bilietui ir grūstis legendomis apipintais keliais iki Gdynios, ar pasidėti santaupas į kiaulę taupyklę. Jei Heineken Open’er viliotinis įtikino, informaciją apie bilietus, datas ir visa kita rasi opener.pl. Nepamiršk prieš festivalį paskaitinėti ką žada aplankyti Ore.lt ir būtinai pasidalink, ką šiemet pamatyti nori tu.

opener.pl