WASTED BULLETS – EP (Pasidaryk Pats, 2012)

“Diagnozė – negyvas, nubudęs dugne, nusitempęs pasaulį paskui save. Diagnozė – negyvas, stoviu narve, stebiu pro grotas laisvą tave.”

2005-aisiais pradėję WASTED BULLETS (nemaišyti su olandais Wasted Bullet) po truputį tampa Vilniaus pankroko scenos veteranais. Vis dažniau jiems tenka groti ne bendraamžiams, o jaunesnei kartai. Per tą laiką grupėje įvyko ne vienas sudėties pasikeitimas, tačiau branduolys išliko. Po debiutinio EP ir pilno albumo “Sistemos apgautas” WASTED BULLETS šauna trečią kartą. Tiesa, šįkart taupo šovinius ir pasitenkina keliolikos minučių EP. Beje, ne skaitmeniniu, kaip šiandien jau įprasta, o tikru fiziniu albumu su viršeliu.

WASTED BULLETS ir toliau išlieka Lietuvos pankroko žemėlapyje kartu Toro Bravo, NetvarkOI!, (Tylus) Spengimas ir kitomis gatvinio pankroko grupėmis. Sekretorė, tik išgirdusi pirmuosius akordus, iškart paklausė: “Čia lietuviai, ar ne?” Taigi, tikrai galima sakyti, kad muzikantai tęsia lietuviško pankroko tradicijas. Juolab, kad dainuoja tik lietuviškai – šis faktas džiugina, nes visa tai skamba gerokai arčiau nei skambios angliškos frazės. Keturis gabalus apjungia tema apie laiką ir jo švaistymą (“Tu švaistai mano brangų laiką”, “Rodyklės greičiau nei laikas juda, iššvaistęs gyvenimą tu saugai minutę”, “Laiką taupyk, jis toks brangus, švaistyk gyvenimą – blogiau nebus”). Viskas suverta ant nusivylimo sistema iešmo. Klasikinės pankroko temos. Kiek neįprasta, kad tekstų autorius ne vokalistas, o bosistas.

Muzikoje, palyginus su ankstesniais įrašais, atsirado daugiau purvo. Tačiau girdime tuos pačius melodingus ir hardcore‘iškai didingus WASTED BULLETS. Ne vienas pasažas primena amerikiečių Tragedy tipo crust‘ą. Keturių šūvių salvės nuskamba organiškai ir stipriai.

Naujausią grupės kūrybą užfiksavo tikru LT pogrindžio (ir ne tik) įrašų guru tampantis Ve.

“Geresnis rytojus? – kaip žiurkės narve. Mes lakstom ratu, tau linksma, man – ne”.