„Balkanakčių“ sezoną atidaro DR. MALAKA iš Londono

Niūrią spalio 25 penktadienio naktį į Vilniaus klubo sceną grįžta nepakartojami „Balkanakčių“ vakarai – juos bare „Plum Bum Bar“ (Smetonos g. 2, Vilnius) atidarys „Balkan Beats London“ atstovas DR. MALAKA ir geriausiais alternatyviais DJ’ais pripažinti „Baltic Balkan“.

Londono Balkanų scenų liūtas

DR. MALAKA yra kilęs iš kalnų, iš Italijos ir Slovėnijos pasienio. Dėl austriškų, itališkų ir slovėniškų šaknų su Balkanų muzika jam teko susidurti nuo pat vaikystės. Jis net grojo folkloro ansamblyje. Didžėjumi DR. MALAKA tapo atsitiktinai – viename festivalyje Ispanijoje 2007-aisiais. Jo debiutas buvo toks sėkmingas, kad atlikėjas šio užsiėmimo nemetė ir dabar yra profesionalus didžėjus.

Grįžęs į Londoną, MALAKA ėmėsi organizuoti vakarėlius su geriausia „Balkan beats“, „electro swing“ ir visko, kas telpa tarp šių sąvokų, muzika. 2009-aisiais metais jis tapo legendinių vakarų „Balkan Beats“ atstovu ir pagrindiniu didžėjumi Londone, o pastaraisiais metais stipriai prisidėjo prie Didžiosios Britanijos sostinėje vykstančio žaviausio eklektiškos muzikos festivalio po stogu „Rumpus“ sėkmės.

DR. MALAKOS patirtis ir energija lėmė, kad jį pasirodyti kvietė tokie žinomi festivaliai kaip „Glastonbury“, „Big Chill“ ar „Wilderness“ Anglijoje ir legendinis „Burning Man“ Amerikoje. Kiekvieną savaitgalį jis pasirodo vis kitame Europos kampelyje. Šiais metais DR. MALAKA nusprendė ir pats imtis muzikos vadybos.

Viskas – taip pat, viskas – iš naujo

„Balkanaktį“ pradės ir pabaigs šių vakarėlių iniciatoriai, jau penkerius metus pačią įvairiausią „world“ muziką propaguojantys „Baltic Balkan“. Vyrukai sako, kad per vasarą daug patyrė – nuo pasirodymų didžiuosiuose Lietuvos festivaliuose iki dviejų naktų legendiniame festivalyje „Sziget“ Budapešte, tačiau jau labai pasiilgo ir savo publikos.

Apie DR. MALAKĄ internete:

www.soundcloud.com/dr-malaka

http://www.run-riot.com/articles/blogs/interview-running-riot-santiago-genochio-rumpus

Renginio „Facebook“ svetainė