Rudenėjančiam Vilniui – atmosferiškas instrumentinis „Post-Cosmos“

Mėgstantiems rudenėjantį Vilnių ir intensyvų vakarinį miesto ritmą, šis sezonas kaip niekad dosnus įvairiausio tipo įvykiais. Šiemet tai jau tikrai yra kur nueiti ir į ką iškeisti ramų vakarą su arbata prie kompiuterio. Vienas tokių renginių – post-roko ir instrumentinė muzikos gerbėjams skirtas festivalis „Post-Cosmos“.

Jau spalio 26 d. įvyksiantis „Post-Cosmos“, kurį organizatoriai gana drąsiai vadina pirmuoju tokio tipo festivaliu, gyvos muzikos klube „Tamsta“ pristatys keturis išskirtinės muzikos projektus. Tarp muzikinių eilučių mintimis dalinsis svečiai iš Lenkijos – „Servants of Silence“, taip pat lietuviai „Music InWallved“, „Sraigėse Efektas“ ir „Karalius Miegas“. Muziką vakaro metu iliustruos vj Tokiku.

http://www.youtube.com/watch?v=TuD86P8QrlE

Grupė „Servants of Silence“ susikūrė 2008 metais Lenkijos Pulavų miestelyje. Talentingų, iš pažiūros paprastų vaikinų penketas savo gražia muzikine kalba jau spėjo išgarsėti visoje Lenkijoje, per kurią šiuo metu jie kaip tik sėkmingai turuoja. Surengę daugiau nei dešimtį koncertų gimtinėje, jie iškart leisis į savo pirmojo pasirodymo kelią Vilniuje. „Servants of Silence“ atlieka emocingas, gilias kompozicijas, sukuriančias erdvę klausytojo interpretacijoms. Įdomius, gyvus ir įtraukiančius kolektyvo garsus – galima pristatyti tarsi klasikinį post-roko darbą.

Kolektyvą „Music InWallved“ organizatoriai sako išgirdę Gatvės muzikos dienose ir nuo to laiko juos nuolat prisimenantys savo grojaraščiuose. „Tąsyk labai skubėjom, bet išgirdę šią grupę akimirkai net pamiršom kur“ – ypatingu  savo atradimu  didžiuojansi rengėjai. Nuo pat susikūrimo „Music InWallved“ persekiojo grupės narių, muzikinių stilių ir skambesio kaitos šešėliai. „Mes nesimokėme groti post-roko muzikos“ – sako muzikantai. „Vieną dieną, mes tiesiog supratome, jog tai, ką grojame, gali būti apibūdinama kaip post-roko muzika.

http://www.youtube.com/watch?v=5s0lDfZcGNM

Dar vienas, ilgai organizatorių kalbintas pasirodyti projektas – tai „Karalius Miegas“. Kauniečio Dariaus Gerulio, post-roko scenoje labiau žinomo kaip „the Picturesque Episodes“, miegančio karaliaus forma – tai muzikinė išraiška, kurios pagalba post-roko temos persipina su šiuolaikinės elektronikos skambesiu. Šiuo metu Darius sapnų elektroniką atlieka gyvai su garsų kontroliavimo įrenginiu bei iš anksto paruoštomis atmosferinėmis vizualizacijomis.

http://www.youtube.com/watch?v=vqaIN_dKe2s

Itin kosminis „Sraigės Efektas“ galėtų būti įvardijamas kaip praėjusių metų alternatyvios scenos atradimas. Neįpareigojančiai spengiančios „Sraigės Efekto“ gitaros, Luizianos pelkėmis kvepiančiais rifais dvelkė jau keliuose žymesniuose praėjusio sezono įvykiuose. Iki 2012 metų po kitu pavadinimu grojęs projektas iki šiol dar nenuvylė nė vieno prasmės ir kūrybos muzikoje ieškančio klausytojo. Festivalyje „Post-Cosmos“ Sraigės ko gero bus tituluojamos „sunkiausia“ programos grupe.

Tiek ir daugiau atmosferiško, ekperimentiško, ūkanoto instrumentinio garso bus galima išgirsti spalio 26 d. gyvos muzikos klube „Tamsta“.

Renginys „Facebook’e“