„Balkanakčio VIP“ svečias – pats „Balkan Beats“ direktorius Robertas Soko

Jau šį penktadienį, lapkričio 15 d., 22 val. Vilniaus klube „Artistai“ (Šv. Kazimiero g. 3) prasidės vakarėlis „Balkanaktis VIP“, kurio pagrindinė žvaigždė – Berlyno Balkanų šokių muzikos scenos „tėvas“ – bosnis Robertas Soko, dar žinomas DJ Soko vardu. Tai unikali, gal ir vienintelė, proga išgirsti jo talentą Vilniuje ir pasiausti pagal Balkanų melodijas niūrią lapkričio naktį.

Tai jis, tuo metu dar jaunas taksistas iš Zenicos (Bosnija), sugalvojo terminą „Balkan Beats“ ir pradėjo šokiuose groti uždegančią jugoslavų muziką. Per tą laiką jo išgrynintas stilius kelis kartus apkeliavo pasaulį ir grįžo pasikeitęs – dabar „Balkan Beats“ skamba kaip bosais drebinantis hausas, tropical stiliaus klezmerių remiksas ar Gorano Bregovičiaus „Karmen“ interpretacija. Svarbiausia, kad atlikėjas visada vadovaujasi vienu principu: išlaikyti balkanišką nuotaiką ir dvasią!

Nenuostabu, kad Kreuzbergo rezidento vakarėlius renkasi visas Berlynas – nuo pogrindžio atstovų iki linksmybių išsiilgusių verslininkų. „Balkan Beats“ finišuoja įmonių Kalėdų vakarėliai ir įdomiausios „ekskursijos“ po Vokietijos sostinės klubų sceną.

Be abejo, Robertas, kaip remiksuotojas ir didžėjus, sėkmingai „eksportuoja“ uždegančius Balkanų garsus po visą pasaulį. Jis dažnai svečiuojasi Londone, Niujorke ar Melburne, o kitą savaitę, po pasirodymo „Balkanaktyje VIP“ Vilniuje, yra suplanavęs gastroles Japonijoje.

DJ Soko nuolatos bendradarbiauja su gyvai grojančiais Balkanų atlikėjais – praėjusį savaitgalį jis Berlyne vadovavo brolių Bobano ir Marko Markovičių pučiamųjų orkestro dar karšto albumo „Gipsy Manifesto“ pristatymui. Taip pat jį dažnai galima sutikti ir šiuolaikinės elektroninės muzikos renginiuose.

„Jei Goranas Bregovičius ar broliai Markovičiai uždegančią savo šalių muziką pirmieji pristatė koncertų salėse už Balkanų ribų, Shantelis – muzikos televizijose ir radijo stotyse, tai DJ Soko buvo neabejotinai tas, kuris ją perkėlė į klubus.“

„Žinoma, grosime ir mes. Todėl pasirinkome didesnį klubą – vis tiek jis bus sausakimšas“, – sakė „Balkanakčio VIP“ iniciatoriai, balkaniškos muzikos vakarėlių Vilniuje veteranai „Baltic Balkan“.

O ką turi pranešti Robertas mums? „Come down, catch a Balkan Beats fever and dance all night long!“

Apie BALKAN BEATS ir ROBERT SOKO internete:

http://www.balkanbeats.de
http://www.facebook.com/BalkanBeats
https://www.facebook.com/balkanbeats.original?fref=ts

Renginio „Facebook“ svetainė:

https://www.facebook.com/events/718120138215479/