DJ Sling: iš pamokų į klubą

Didžėjus, prodiuseris, vienas dueto Sling & Samo narių –  Dj Sling, jau daugiau nei 10 metų tampo savo vinilus po įvairiausias vietas ir rytoj suks plokšteles vakarėlyje “Tunnel disco” kartu su vietiniais Mario Moretti ir Aerobica.

Daniel Isling nuo paauglystės žinojo, ką veiks gyvenime – didžėjavimas jį sužavėjo tuomet, kai su draugu Samo bėgdavo iš mokyklos ir pietų metu prasmukdavo į klubą, kur slėpdavosi iki vakaro, kada prasidėdavo muzikos magija. Šiandien Daniel ne tik pats groja, bet ir rūpinasi klubo “Under Bron” reikalais bei darbuojasi kompanijos “TOP NICE” Stokholmo skyriuje. Prisėdome su Daniel keletui žodžių.

Tavo muzikos leiblas vadinasi “Born free”. Gimei laisvas?

Taip.

Kokia yra jūsų leiblo pavadinimo mintis? Ar tai susiję su muzika, kurią kuri?

Man atrodo, pavadinimą sugalvojo Samo. Manau, tai geras pavadinimas. Man jis primena gražius dalykus, pavyzdžiui, baikerių gaujas, gėjų judėjimą, žmones už įstatymo ribų, šokių muzikos kultūrą. Įkūrėme leiblą, nes reikėjo kažkaip apjungti viską, ką mėgstame ir tai išreikšti. Leiblas turi atspindėti mūsų didžėjavimo kryptį, tai gali būti bet kas nuo house iki techno ar disco, synth ir pop, bet kas, kas mums patinka.

Kur semiesi įkvėpimo?

Man patinka žaisti su įvairiomis garso kūrimo mašinomis, aparatūra, kurią turime studijoje. Kurti garsus ir bandyti rasti judėti verčiančią melodiją. Visas kūrimo procesas yra tiesiog smagus.

Kaip jūs su Samo susipažinot ir pradėto dirbt kartu?

Mus supažindino bendras draugas, irgi didžėjus. Pradėjome groti kartu skirtinguose klubuose kaip komanda.

Tu ir Samo gyvenate skirtinguose pasaulio pusėse, kaip sugebate kurti kartu, atskirti skirtingų laiko zonų ir kultūrinio konteksto?

Samo klaidžioja po džiungles su savo šunimi, o tuo pat metu aš su vaiku klampoju po sniegą… bet kartais kiekvieną savaitę kalbamės per skaipą, nuolat susirašinėjame el. paštu. Kartais važiuoju į Honkongą, o Samo kartais atvyksta į Stokholmą. Manau, kad tikrai būtų paprasčiau, jei gyventume tame pačiame mieste, bet gerai ir taip kaip yra.

Kokios muzikos klausaisi pats?

Kai būnu namie, nenoriu rinktis. Kartais klausau NTS radijo, visuomet malonu klaustytis, kai towLie parenka, kokius įrašus savaitgalį groti klube. Manau, puiku, kai kažkas kitas parenka už tave!

Yra tiek gerų dalykų discogs.com… Čia kelios nuorodos į dainas, kurias ką tik pirkau ir šiuo metu man labai patinka: