“Centras” kviečia į audiovizualinę progamą Kauno Centriniame pašte

Kitą savaitę Kaunas pasipuoš geltonai – vyks jau devintasis Tarptautinis medijų meno ir muzikos festivalis „Centras”, sutelksiantis gerai žinomus ir dar mažai girdėtus jaunuosius medijų kūrėjus. Festivalio rengėjai dėka partnerystės su Lietuvos paštu ruošia staigmeną ir lankytojus kvies į patį miesto centrą – Kauno Centrinio pašto (Laisvės al. 102) II a. erdves.

Spalio 23 – 25 dienomis renginio svečiai bus laukiami plačioje instaliacijų, video meno, audiovizualinių bei muzikinių pasirodymų programoje.

Festivalio atidaryme bus galima išvysti jaunos menininkės Karolinos Bielskytės performatyvią instaliaciją, kurioje menininkė sujungs savadarbius mechanizmus, skulptūrą, šviesą bei garsą ir sukurs mistifikuotą industrinį pasaulėvaizdį.

Vieni įspūdingiausių festivalio svečių – tarpdisciplininių menininkų kolektyvas „iii“ iš Olandijos, inovatyviai jungiantis muziką, naująsias medijas, vizualiuosius menus ir teatrą. Dieter Vandoren ir Mariska de Groot festivalio atidarymo dieną pristatys analoginiais aparatais išgaunamu šviesos, šešėlių ir optinio garso žaismu paremtą audiovizualinį pasirodymą. Kitomis renginio dienomis taivanietė Wen Chin Fu atliks performansą, kuriame dėmesys bus sutelktas į judančio kūno išraišką ir jo dermę su šviesa bei balsu, o Mariska de Groot užburs publiką šviesos projekcijomis ir erdvę apsupsiančiomis žemų dažnių vibracijomis.

Ketverius metus eksperimentinės muzikos pasaulį stebinantis duetas „Vienakojis trikampis“ festivalyje „Centras“ klausytojus ves į eklektišką garsų kelionę. Elektro, popso ir roko muzikinius stilius jungianti grupė „Posthumans“ išeis iš įprastinio formato rėmų ir pristatys audiovizualinę programą.

https://www.youtube.com/watch?v=yvVAtIktqhE&spfreload=10%20Message%3A%20JSON%20Parse%20error%3A%20Unexpected%20EOF%20(url%3A%20https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DyvVAtIktqhE

Festivalio uždarymo dieną iš Hagos atvykęs Andrius Arutunian su Karoliu Variakoju bei Vytautu Oškinu atliks pasirodymą su savadarbiu perkusijos instrumentu, elektronine muzika ir video projekcija. Darius Gerulis projekte „Karalius miegas“ ()pristatys klausytojams iki šiol negirdėtą muzikinę bei vizualinę programą. Latvis Martins Rokis audiovizualiniu pasirodymu sukurs patirtinį santykį tarp vaizdo, garso, erdvės ir kūno, naudodamas paprastus garsus, geometrines formas bei spalvas.

Festivalio dūzgės vyks kavinėje „Kultūra“, į kurias kvies konceptualus muzikantas DJ Patricia Kokett, iš vinilinių plokštelių leidžiamą muziką papildysiantis sintezatoriais, audio kasečių ir kitais muzikiniais aparatais.

Audiovizualinių ir muzikinių pasirodymų metu visomis festivalio dienomis veiks instaliacijų ir video darbų paroda, kurioje dalyvaus Alice Pamuk (FR), Evelina Keturakytė, Marija Griniuk, MakerSpace, Mykolė Ganusauskaitė, Irina Peleckienė, Živilė Labutytė.

Kviečiame sekti artėjančio festivalio naujienas www.cntrs.lt ir Facebook paskyroje www.facebook.com/festivaliscentras.