Dar vienas lokio Kasparo sugrįžimas

Nuo praėjusio sekmadienio ant Kauno centrinių ir Žaliakalnio sienų „apsigyveno“ 11 gyvūnų – keli šunys, krokodilas, balandis, surikatos, skruzdėdos ir kiti, iki penktadienio jų žada atsirasti dar pora dešimčių. Šios realistinės gyvūnų iškarpos yra vilniečio menininko, prisidengusio Stryt Animals slapyvardžiu, sumanymas. Sostinėje pieštinių ir klijuotų „strytsų“ atsiranda jau senokai, tačiau Kaune tai pirmas jų pasirodymas.

Miestui, kuriame įsikūręs ir zoologijos sodas ir muziejus, sukurti gatvės gyvūnų kolekciją menininką paskatino prieš metus didžiuosiuose šalies naujienų portaluose pasirodžiusi žinia, jog zoologijos simboliu tapęs baltasis lokys Kasparas „sugrįžo“ į Kauną ir nuo šiol „džiugins“ Tado Ivanausko muziejaus lankytojus. „Kuo gali džiuginti uždarytas į narvą ar, tuo labiau – iškamša tapęs – gyvūnas? Gyvi gyvūnai džiugina labiau,“ sako menininkas. Tad po Kauną pasklidusios iškarpos praeiviams primena liūdnas jų gyvenimo sąlygas zoologijos sode.

Stryt Animals kolekcija Kauno gatvėse yra parodos „Posteris“ dalis. Tiražuojamos meninės spaudos parodoje taip pat pristatomi žinomi Lietuvos ir užsienio menininkai Mariusz Waras a.k.a. M-City (PL), Egyboy (LT/AU), Karolis Strautniekas (LT), Upperstudio (GE/IT), Vulovak (LT) ir Akvilė Misevičiūtė (LT). Lapkričio 7 – gruodžio 5 d. paroda veiks galerijoje „Post“. Atidarymas lapkričio 7 d., 19 val.

Parodą rengia festivalis „Vilnius Street Art“

Parodą remia Lietuvos kultūros taryba

Daugiau apie parodą – www.streetart.lt