Kūrybinės dirbtuvės su Chris Hales „Interfacing the Brain“

LTMKS Projektų erdvėje „Malonioji 6“

Malonioji g. 6, Vilnius

2014 m. gruodžio 8 d., pirmadienį, 13:30 val.

Viešas rezultatų pristatymas 18 val.

Dalyvių registracija el. paštu info@letmekoo.lt iki 2014 m. gruodžio 7 d.

Tęsdama kūrybinių dirbtuvių seriją pagal pasaulyje garsius „Dorkbot“ renginius, prasidėjusius dar 2000 metais, Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga pristato ketvirtąjį šio ciklo renginį – kūrybines dirbtuves „Interfacing the Brain“. Jas ves trumpai rezidencijai į Lietuvą atvykęs menininkas iš Londono Chris Hales. Kviečiame registruotis ir dalyvauti.

Šios trumpos dirbtuvės pasiūlys dalyviams naujų idėjų naudojant “Neurosky Mindwave” – plačiai prieinamą įrangą, kuri siunčia smegenų signalų informaciją į kompiuterį. Tai bus atliekama naudojant meditacijos ir koncentracijos parametrus.

Šis pretaisas gali būti naudojamas kontroliuoti tokius dalykus (per kompiuterį):

– nebaigtus filmus, vaizdų sekas

– garso kūrinius

– objektų fizinį judėjimą (naudojant Arduino ir variklius)

– kitus objektus ar įrangą, atsineštą dalyvių.

Dalyviai susipažins su “Neurosky Mindwave” galimybėmis bei išmoks rinkti ir panaudoti prietaiso pagalba gaunamą informaciją, o dirbtuvių dieną kartu kurs projektus. Kviečiame atsinešti ir savo iš anksto sugalvotų idėjų pasiūlymų.

Dalyviams reiktų su savimi turėti nešiojamus kompiuterius.

Chris Hales užsiima interaktyviu kinu nuo 1990-ųjų, naudodamas įvairias technologijas, kurdamas tiek vienam žiūrovui skirtas interaktyvias instaliacijas, tiek renginius didesnėms grupėms kino ar teatro aplinkoje. Jis gyvena Londone, tačiau nuolat keliauja ir dėsto skirtingose vietose, taip pat ir Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijoje.

Renginys vyks anglų kalba.

Kūrybines dirbtuves rengia Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga bendradarbiaudama su organizacija “Institutio media”. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Lietuvos kultūros taryba.