reFORMAT VILNIUS

Galerija „Kalnas“ Užupio meno inkubatoriuje, Krivių g. 10a, Vilnius.

Performanso festivalis ”reFORMAT VILNIUS” skirtas menininkams ir plačiajai visuomenei. Festivalis sukuria bendrą menininkų, kuratorių, kritikų, kultūros kūrėjų, meno studentų ir klausytojų erdvę, kuri leidžia  apsikeisti patirtimi bei susipažinti su menininkais. „reFORMAT VILNIUS“ yra ne pelno siekianti iniciatyva sukurta ir skirta performanso menui,  2015 m. turinti savo bazę galerijoj „Klanas“.

Performanso menas kaip forma yra paremtas idėja bei konceptu ir išreikštas vizualiai, įtraukiant kūną kaip organinį elementą į bendrą veiksmą. Menininkas naudoja savo kūną kaip medžiagą ar priemonę  kūrybai, todėl kūnas pats tampa kūriniu. Jo buvimas, emocijos ir veiksmas sudaro pagrindinius meno kūrinio elementus. Performanso menas yra organiška meno forma, kuri pakeitė meno suvokimą nuo statiško – į veiksmą. Performansas neatstovauja ir neapibūdina situacijos, jis pristato idėjas ir sąvokas – paverčia jas patirtimi. Dėmesys skiriamas ne anksčiau sukurtam ir pristatomam kūriniui, tačiau “čia ir dabar”. Erdvė ir laikas tarp menininko ir auditorijos yra būtinas performanso menui elementas, nes jis sukuria energijos mainus ir suteikia žiūrovams gyvą patirtį. Lankytojas kviečiamas  geriau susipažinti su kūrinio atsiradimo momentu fiziškai, emociškai ir intelektualiai. Žiūrovas kviečiamas analizuoti esamus fenomenus gyvenime ir visuomenėje.

Trijų dienų festivalio programa:

2015 06 19  KULTŪROS NAKTIS

19:00 – 01:00 „Kontūrai” – kūrybinės dirbtuvės su Mykole Ganusauskaite.

Kūrybinėse dirbtuvėse  Kontūrai” iš autentiškų žmonių siluetų sukursime meno kūrinį. Kontūrai persipins, sudarydami įvairias, netikėtas kombinacijas ir sukurs „Kultūros nakties” 2015 dalyvių minios spalvotą linijinį piešinį.

20:00 – 02:00 Festivalio atidarymas, performansų vakaras.

2015 06 20

17:00 – 18:00 Garso kūrybinės dirbtuvės su Louise Vind Nielsen(DE/DK )http://www.uglydots.dk/ visi kviečiami išbandyti save dirbant su garsu, naudojant balsą, įvairius menininkės sukurtus instrumentus, bei efektus.

Louise Vind Nielsen .Gimė1984,Danija.Gyvena ir dirbaGängeviertel, Hamburgas, Vokietija.
www.thetemporaryradio.org, www.uglydots.dk. Studijos: 2011 – 2012Hochschule fürBildendeKünste, Hamburgas, Vokietija. ProfMichaelaMelián. 2008 – 2013DetJyskeKunstakademi

18:00 – 23:00 performansų vakaras.

2015 06 21

16:00 – 18:00 Diskusija su menininkais.

Dalyvauja:

Tue Brisson Mosich (DK) and Exekrator, http://www.exekrator.com/

Rait Rosin (EE), www.pragmatist.ee

Joana Gelažytė (NO/LT), www.joanagelazyte.com

Mykolė Ganusauskaitė (LT/FR/DK), www.mykole.com

Marija Griniuk (LT/DK), www.griniuk.nu

Redas Diržys (LT),http://www.ndg.lt/information-centre/artists/dir%C5%BEys-redas.aspx

Louise Vind Nielsen (DE/DK), , www.uglydots.dk

BBB Johannes Deimling (NO), www.bbbjohannesdeimling.de/

Vilda Kvist (SE), www.vildakvist.com

Henri Hutt (EE), https://henrihytt.wordpress.com/, https://henrihytt.wordpress.com/2014/04/15/s-e-a-r-c-h-i-n-g-f-o-r-t-h-e-p-e-r-f-e-c-t-m-o-m-e-n-t/

Hans Christian van Nijkerk (NO), http://www.kerkart.com/

Magnus Logi Kristinsson  (FIN), http://digitalive.org/artists/magnus-logi-kristinsson-iceland.html, https://vimeo.com/36956510

Hiroko Tsuchimoto (SE/JP), http://hirokotsuchimoto.info/

Kaia Otstak (EE), http://www.saatchiart.com/kaia-otstak

Valdis Laurens -Šteingolds (LT),

Konstantinas Navasaitis (LT),

Tatjana Symon (LT),

Kęstutis Krikščiūnas (LT),

Aistė Česnavičiūtė (LT),

Inesa Naktis (LT)ttps://www.facebook.com/inesa.naktis

2015 m. festivalio partneriai yra Det Jyske Kunstakademi (DK), Užantis (LT), UMI (LT), Meno vadybos platforma ARTHESIS (LT).