Viso pasaulio muzikantus „Red Bull Music Academy“ pakvies į Monrealį

Oficialu – „Red Bull Music Academy“ (RBMA) grįžta į Kanadą. 2016-ųjų rudenį visą mėnesį įdomiausia pasaulio muzikos mokykla veiks Monrealio mieste, ir tai bus pirmasis RBMA kartas šioje šalyje nuo 2007-ųjų, kuomet studijos vyko Toronte.

RBMA po žemynus ir šalis keliauja nuo 1998-ųjų, ir stotelė Monrealyje bus jau 18-oji ilgame aplankytų miestų sąraše. Kaip teigia kūrybingumą skatinančios akademijos atstovai, šis miestas pasirinktas todėl, kad jau ne vieną dešimtmetį yra meninių eksperimentų centras.

Monrealis – tai gyvas daugiakultūris miestas, kuriame bręsta ir kuria tokie atlikėjai, kaip Rufus Wainwright, Leonard Cohen, „Arcade Fire“, Tiga, Oscar Peterson ir daugelis kitų. Mieste čia ypač aktyvios vaizdo žaidimų, animacijos, kino scenos, nuolat vyksta svarbūs festivaliai ir kiti kultūros renginiai. Nuo 2012-ųjų RBMA glaudžiai bendradarbiauja su svarbiausiu Monrealio elektroninės muzikos festivaliu MUTEK, taip pat čia jau du kartus vyko savaitės trukmės „Red Bull Music Academy Bass Camp“ renginiai, tad galimybę pajausti akademijos skonį jau turėjo ne vienas tuzinas vietos kūrėjų.

Dviejų akademijos sesijų metų Monrealyje studentų iš viso pasaulio lauks paskaitos, darbas pagal paskutines tendencijas įrengtose studijose, koncertai, vakarėliai, parodos ir pašnekesiai su kolegomis bei įkvėpėjais. Planuojama, kad RBMA renginiai vyks tiek jau Monrealyje veikiančiose kultūros institucijose, tiek naujai atrastose vietose, padėsiančiose atskleisti unikalų miesto identitetą.

2015-ųjų lapkritį Paryžiuje vykusi RBMA sesija buvo nutraukta iškart po tragiškų teroro aktų. Todėl jau patvirtinta, kad 30 praėjusių metų akademijos studentų keliaus į Monrealį, kur prisijungs prie 40-ies naujai įstojusių. Viso pasaulio muzikos prodiuseriai, atlikėjai, vokalistai, instrumentalistai, didžėjai aplikuoti į RBMA galės jau nuo sausio 18-osios. Anketas išsiųsti reikės iki kovo 7-osios.

Netrukus bus pranešta, kur ir kada Vilniuje vyks 2016-ųjų RBMA informacinė sesija, kurios metu Lietuvos muzikantai turės galimybę iš arti susipažinti su akademijos virtuve bei studijų joje suteikiamomis galimybėmis.

Per 18 metų RBMA paskaitas skaitė ir meistriškumu su jaunaisiais talentais dalinosi tokie vardai, kaip Bob Moog, Brian Eno, Nile Rodgers, Steve Reich, Kim Gordon, Giorgio Moroder, Erykah Badu, Bootsy Collins, MF DOOM, Richie Hawtin, Tony Allen, Q-Tip, Sly & Robbie, Chuck D, M.I.A., James Murphy ir daugelis kitų. Tarp daugiausiai pasiekusių RBMA absolventų – Flying Lotus, Hudson Mohawke, Nina Kraviz, Evian Christ, Mumdance, Natalia Lafourcade, Jamie Woon, Katy B, Jackmaster.

redbullmusicacademy.com

rbmaradio.com

facebook.com/redbullmusicacademy

twitter.com/rbma

#RBMAMTL

@RBMA