„Scanorama Shortcut“ pristato nemokamą vaizdo seminarų ciklą

Praėjusią vasarą Lietuvoje ir Islandijoje vykęs tarptautinis kūrybinių dirbtuvių ir mokymų ciklas „Scanorama Shortcut“ pasiekė finišo tiesiąją ir skelbia paskutinį projekto etapą – visa mokymų medžiaga, tapusi vaizdo seminarų ciklu, nuo šiandien yra pasiekiama kiekvienam tinklalapyje shortcut.scanorama.lt.

„Scanorama Shortcut“ nuėjo ilgą kelią ir šiandien į Jūsų akiratį sugrįžta tam, jog pristatytų rezultatus bei atsisveikintų, – sako projekto organizatorė Ūla Petkevičiūtė. – Visi teoriniai „Scanorama Shortcut“ dalyvių užsiėmimai buvo nufilmuoti. Iš sukauptos medžiagos parengėme vaizdo seminarų ciklą, kuris rudenį buvo pristatytas Lietuvos meno inkubatoriuose, o nuo šiandien iš jo žinių gali semtis visi.“

13 vaizdo seminarų ciklą sudaro paskaitos padėsiančios gilintis į idėjų generavimo ir vystymo ypatybes, tobulinti žinomumo didinimo ir auditorijos pasiekimo įgūdžius ir ieškoti įkvėpimo busimiems projektams. Visus seminarus nemokamai galima žiūrėti Europos šalių kino forumo „Scanorama“ interneto svetainėje esančiame „Scanorama Shortcut“ įskiepyje shortcut.scanorama.lt

2015-ųjų vasarą „Scanorama Shortcut“ kūrybinės dirbtuvės vyko dviem etapais: gegužę dešimt jaunųjų Lietuvos ir Islandijos kino kūrėjų žinių sėmėsi Islandijos miestuose Sòidaurkroukure ir Reikjavike, liepą – Nidos meno kolonijoje, Lietuvoje. Per dvi savaites projekto dalyviai, padedami savo sričių profesionalų, teoriškai ir praktiškai gilinosi į kino platinimo ir kūrimo paslaptis, kurios dažniausiai nėra įtrauktos į kino mokyklų programas, tačiau yra būtinos kiekvienam siekiančiam karjeros kino industrijoje.

Kūrybinių dirbtuvių ciklą „Scanorama Shortcut“ rengia Europos šalių kino forumas „Scanorama“ ir Tarptautinis Reikjaviko kino festivalis (RIFF). Projektas remiamas pagal Europos ekonominės erdvės finansinius mechanizmus.

Daugiau informacijos apie „Scanorama Shortcut“ galima rasti tinklalapyje shortcut.scanorama.lt.