POSTCOSMOS V: muzikos programa ir registracija į kosmines ekskursijas

Likus lygiai trims savaitėms iki penktojo POSTCOSMOS, kuris gegužės 28-29 dienomis vyks Senovinėje dangaus stebykloje Molėtų rajone, skelbiama registracija į kosmines ekskursijas bei pristatomi dar trys muzikos programos dalyviai.

Prie POSTCOSMOS įgulos prisijungs gitaristas, bene geriausių lietuviško kino garso takelių bendraautoris, projektų „Empti“, „Dublicate“, „Overtone“, „Bango Collective“ narys Paulius Kilbauskas, paskutiniu metu daugiausiai pasirodantis kaip solistas. Atlikėjas tradiciškai žada daug improvizacijos ir sako, kad jo garso kelionė bus kupina nesibaigiančių gitarų garso kilpų ir malonių netikėtumų.

Itin retai lauko renginiuose grojantis ir ypač kruopščiai savo pasirodymams besirengiantis Justinas Mikulskis aka S13 klausytojams ruošia psichodelinę kelionę, kurioje bus galima išgirsti septintojo dešimtmečio mokslinės fantastikos filmų garso takelių muzikos, Woodstocko užuominų, sintezatorių melodijų, gitarų, keistų vokalų, ambientu apgaubto pasikartojančio minimalizmo, bei specialių motyvų, inspiruotų renginio vietos.

Vygintas Orlovas, festivalių lankytojams žinomas ref/inter pseudonimu, POSTCOSMOS scenoje surengs audiovizualinį pasirodymą: lauko įrašus, įvairių dažnių ir tipų garsus pavers vaizdu, projektuojamu ekrane. Tokias medijų transformacijas atlikėjas labai išsamiai tyrinėja studijuodamas VDA doktorantūroje.

Praėjusią savaitę programą papildė ir „Solo ansamblis“, kuris apjungs instrumentinę, elektroninę ir poetinę POSTCOSMOS dalis.

Registracija į kosmines ekskursijas

POSTCOSMOS V bus arčiau kosmoso nei kada nors anksčiau, nes galimybės susipažinti su dangaus kūnais ir jų stebėjimo būdais bus čia pat ir jos bus dvejopos. Gegužės 28 d., prieš muzikinę POSTCOSMOS programą, lankytojai kviečiami į ekskursiją „Senovės lietuvių astronomija ir pasaulėžiūra”. Atkurtoje Senovinėje dangaus šviesulių stebykloje prie Aukuro ugnies etnoastronomas Jonas Vaiškūnas pasakos apie senuosius dangaus šviesulių stebėjimo būdus, kalendorinio laiko skaičiavimo praktiką, senąjį lietuvių zodiaką. Registruotis galite adresu info@postcosmos.lt, siųsdami savo vardą, pavardę bei telefono numerį. Ekskursijos kaina – 3 Eur, sumokami atvykus į renginį.

Taip pat planuojami trys naktiniai žvaigždžių stebėjimai pro teleskopą (23, 1 ir 2 val.) ir dvi dieninės ekskursijos (28 d. 16 val. ir 29 d. 12 val.) į Lietuvos Etnokosmologijos muziejų (vos už 500 metrų nuo renginio vietos). Registruotis galite adresu post@postcosmos.lt, parašę savo vardą, pavardę, telefono numerį bei norimą ekskursijos laiką. Ekskursijos kaina turintiems bilietą į renginį – 3,5 Eur asmeniui (įprasta kaina 4,5 Eur).

Bilieto kaina – 20 eurų. Bilietai brangs.

POSTCOSMOS V Facebooke: https://www.facebook.com/events/212832855741664

Naujienos: https://www.facebook.com/Postcosmos-1497941220473951