„Jauna muzika“ 2017: Michal Wolski

Michał Wolski (PL)

Balandžio 21 d., penktadienis, 19 val.

Menų spaustuvė, Juodoji salė

Šiltadaržio g. 6, Vilnius

Festivalio „Jauna muzika” programoje − produktyvus minimalistinės klubinės elektronikos kūrėjas Michał Wolski iš Varšuvos. Jo stilistinę manierą geriausiai apibūdina techno kultūros auditorijai puikiai pažįstami dub, deep techno, minimal techno burtažodžiai. Michał Wolski šiai scenai žinomas ir kaip aktyvus elektroninės muzikos prodiuseris, plėtojantis įvairius leidybos projektus, įsitraukęs į tarptautinį įrašų kompanijų tinklą. Šioje įvairiausių subkultūrinių reiškinių sklidinoje terpėje Michał Wolski užtikrintai atrado savąją nišą ir joje įsitvirtino, kartu su savo bendraminčiais sukurdamas vieną iš šios muzikinės krypties salų Lenkijoje.

2010 m. Michał Wolski įkūrė leidybinę platformą Minichromusic. Jo kūryba žinoma techno melomanams, vertinantiems įrašų kompanijų Recognition, Blank Slate, Eerie, Technosoul, Silent Season, International Day Off, Lost in Ether, Resopal Schallware leidžiamą muziką. Jis yra vienas iš žymaus Lenkijos techno muzikos kolektyvo Technosoul narių. Bendradarbiaudamas su Mateuszu Wysockiu (Fischerie) sudaro dub techno muzikos duetą Mech. Dalyvauja įvairiuose radijo projektuose, kuruoja ir inicijuoja elektroninei muzikai skirtus renginių ciklus, koncertuoja tarptautiniuose festivaliuose, groja įvairaus pobūdžio techno muzikos scenose.

Sodrūs, atmosferiški tonai bei palaipsniui besiplėtojančios ritminės struktūros Michało Wolskio kompozicijose somnambuliškai nardina į hipnotišką transą. Jos alsuoja skaidriais minoriniais sąskambiais, plukdančiais į technonomadų taip puoselėjamas atokvėpio prietemas. Tolygus ritmų kvėpavimas palydi keliaujantįjį kitapus būdraujančios sąmonės širmų.

Nuorodos:

http://facebook.com/michalwolskimusic

http://minicromusic.bandcamp.com