Ficture – subtili elektronika su gyvais instrumentais

Balandžio 4 dieną (ketvirtadienį) – kavinėje Balti drambliai koncertuos subtilios elektroninės muzikos projektas Ficture. Jo kūryboje galima rasti downtempo, experimental, ambient ar dubstep stilių pėdsakų, o gyvumo ir išskirtinumo koncertiniams pasirodymams suteikia būgnų komplektas bei sintezatoriai
Ficture – tai Gábor Tokár, muzikos prodiuserio, garso dizainerio, būgnininko ir multi-instrumentalisto iš Vengrijos, solinis projektas. Savo kūryboje bei pasirodymuose analoginius bei skaitmeninius garsus muzikantas gyvai jungia su akustiniais instrumentais, garso įrašais bei efektais. Ficture – tai muzikine kalba pristatomas subjektyvus Gábor’o požiūris į gyvenimą.
Lietuvoje projektas Ficture jau buvo porąsyk pristatytas Minimal Mondays renginiuose, taip pat festivalyje Yaga Gathering (2016). Gábor taip pat Lietuvoje dažnai koncertuoja kaip dueto Gonsofus narys. Ficture taip pat yra keletą kartų koncertavęs viename didžiausių Europos festivalių Sziget (Budapešte, Vengrijoje), grojęs įvairiuose elektroninės muzikos renginiuose Norvegijoje, Austrijoje, Slovakijoje. Pirmąjį jo EP “Roads to Everywhere” (2014) išleido kompanija Lemongrassmusic, o antrąjį “Filled Spaces” (2018) jau netrukus pasirodys tarp AudioBulb Records leidinių. Oficiali išleidimo data skelbiama balandžio 12 dieną, tad koncertas Vilniuje bus puiki proga išgirsti šviežius kūrinius gyvai.
Live at Minimal Mondays (2017)
Nuorodos:
Ficture Music: www.fictureonline.com
Roads to Everywhere (2014, EP): https://ficture.bandcamp.com/