Kovo 11-osios išvakarėse – islandų MISÞYRMING koncertas

Jau kitą savaitę, antradienį, kovo 10 dieną, pirmą kartą Lietuvoje viešės islandų grupė MISÞYRMING! Vilniaus muzikiniame klube „Narauti“ grosiantiems svečiams iš Reikjaviko tai bus pirmoji mini-turo po Rytų Europą „Seeds from Lifeless Soil“ stotelė.

MISÞYRMING vardas yra neatsiejama islandiškojo black metal fenomeno dalis – tai jie kartu su SINMARA bei SVARTIDAUÐI formavo šio atokaus jūrų kampelio tamsiausią skambesį bei tendencijas. Naujasis grupės albumas „Algleymi“, kurį 2019-iais išleido prancūzų kompanija „Norma Evangelium Diaboli“, pristato subtilų, išskirtinį, naujovių bei eksperimentų nebijantį grupės veidą.

Patys muzikantai teigia, jog jų kūrybos tikslas – atitolti nuo tradicinių išskirtinės gamtos temų, bei perteikti tamsias, chaotiškas izoliuotos bei menkai apgyvendintos salos kasdienybės spalvas. Greta įprastinio juodmetalio skambesio MISÞYRMING savo muzikoje nebijo naudoti ir kur kas platesnių žanrinių gamų.

Kartu su islandais scenoje pasirodys ir perspektyvi komanda iš Vilniaus ERDVE. Inovatyvią sunkiąją muziką kuriantis kolektyvas prieš keletą metų išplaukė į tarptautinius vandenis, pasirašęs leidybinę sutartį su žinoma prancūzų kompanija „Season of Mist“.

Renginį pradėti patikėta Kauno jaunuoliams ANAPILIN, žengiantiems tradicinio black metalo keliu.

Bilieto kaina – 12 Eur; bilietus įsigyti bus galima klubo kasoje.

Dalyviai:

Misþyrming (Islandija)

Erdve (Lietuva)

Anapilin (Lietuva)

Data: 2020 m. kovo mėn. 10 d. (antradienis)

Vieta: klubas „Narauti“ (Konstitucijos pr.23, LT-08105, Vilnius)

Renginio svetainė: https://www.facebook.com/events/447770735853494/