Po ilgos pertraukos KEDROSTUBÙRAS grįžta su nauju albumu

Po dvejų metų pertraukos „Sea wave“ stiliumi grojanti grupė „Kedrostuburas“ pristato savo naujausią kūrinį „Teguldega“. Ši daina yra tarsi tiltas, vedantis į už kelių savaičių pasirodysiantį antrąjį albumą “NUX LUX”.

Kūrinys „Teguldega“ yra viena iš 12-kos naujojo albumo dainų. Ji pasakoja apie kiekvieno žmogaus siekį suvokti savo emocijas, būsenas, gyvenimo etapus ir tapatybę. Kartu šis kūrinys kalba ir apie dažnai mus kankinantį perdegimą . Kartu su daina taip pat pristatomas ir vaizdo klipas.

Ilgai klausytojų lauktas antrasis grupės albumas turėtų pasirodyti rugpjūčio pradžioje. Grupės nariai sako, kad albumo idėja gimė iš karto po debiutinio albumo „DEL“, išleisto 2019 metais, kuri vystėsi iki, per ir po karantino laikotarpio. Šis etapas albume, kaip ir visose kitose gyvenimo srityse, paliko savo žymę.

Kaip sako grupės vokalistas ir gitaristas Matas Saladžius: „Pandemija tikrai viską prailgino, bet galima sakyti kartu ir padėjo pribrandinti albumui daugiau svorio. Galimai nebūtų atsiradęs vienas gabalas, be kurio ir pasinaikintų gija tarp visų dvylikos gabalų.“

„Kedrostubùras“ žada spalvingą, naujomis idėjomis ir garsais skambantį albumą, pilną kodų, slaptų minčių, idėjų. „NUX LUX“ drąsus, daug muzikinių stilių, eksperimentų ir lietuviškų tekstų talpinantis albumas yra skirtas visiems ieškantiems, nerandantiems ir nenurimstantiems gyvenime.